Τα μεγαλύτερα διεθνή σκάνδαλα του 2011

23:16 19/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ο διευθυντής του ΔΝΤ κατηγορείται ότι βιάζει καμαριέρες. Η Beyonce φοράει ψεύτικο… έμβρυο. Ο Γκαλιάνο δηλώνει την αγάπη του προς τον Χίτλερ. Ισχυροί πολιτικοί άνδρες ξεμπροστιάζονται στο Twitter. Όπως έχουμε ξαναπεί, μπορεί το 2011 να ήταν μια χρονιά γεμάτη άσχημα νέα, κανείς όμως δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει βαρετή.

Ο κόσμος
της πολιτικής, της τέχνης, της μόδας και της δικαιοσύνης σείστηκε για τα καλά χάρη στα μεγάλα σκάνδαλα που έσκασαν μέσα στους 12 προηγούμενους μήνες. Η ιστοσελίδα του Time ξεχωρίζει τα 10 μεγαλύτερα (αμερικανικά και διεθνή) σκάνδαλα του 2011 και εμείς θυμόμαστε και φρίττουμε.

*Ο παιδεραστής της Penn State Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί το χειρότερο σκάνδαλο που αμαύρωσε ποτέ την ιστορία του αθλητισμού. Ο πρώην βοηθός προπονητή της ομάδας ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Penn State, Jerry Sandusky, αντιμετώπισε στις 4 Νοεμβρίου σαράντα κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και εκμετάλλευσης ανήλικων αγοριών. Ως ιδρυτής της Second Mile, μιας φιλανθρωπικής εταιρείας για παιδιά, ο Sandunsky περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της συνταξιοδότησής του παρέχοντας υποστήριξη σε λιγότερο προνομιούχα παιδιά –τα οποία παράλληλα εκμεταλλευόταν σεξουαλικά, όπως αποκαλύφθηκε.

Η σοκαριστική λεπτομέρεια της ιστορίας είναι πως αρκετοί συνάδελφοί του, μεταξύ των οποίων ο θρυλικός προπονητής Joe Paterno και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου γνώριζαν πώς ακριβώς ο Sandunsky περνούσε την ώρα του, και δεν έκαναν τίποτα για να τον σταματήσουν. Ένας βοηθός προπονητή, μάλιστα, δήλωσε πως τον είχε δει να βιάζει ένα αγόρι που έμοιαζε να είναι γύρω στα 10, στις ντουζιέρες του Πανεπιστημίου, αλλά δεν το ανέφερε στην αστυνομία. Τώρα, αναρωτηθείτε μαζί μας, τι είναι πιο σοκαριστικό; Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον Sandunsky ή το «κουκούλωμα» της υπόθεσης από τα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του Penn State;

*Οι ωτακουστές της News of the World Η εφημερίδα του ακούραστου μεγιστάνα Rupert Murdoch άντεξε 169 χρόνια κυκλοφορίας. Το 2011 έκλεισε, υπό το βάρος του απίστευτου σκανδάλου υποκλοπών τηλεφωνικών συνομιλιών που ξέσπασε. Τα «δίχτυα» της NotW είχαν απλωθεί με την μορφή κοριών στα τηλέφωνα χιλιάδων ανυποψίαστων ανθρώπων –από celebrities μέχρι μέλη της βασιλικής οικογένειας- και τα δικαιώματά τους παραβιάζονταν στον βωμό του gossip, που έτρεφε την εφημερίδα. Το ποτήρι ξεχείλισε με την υπόθεση του «χακεμένου» τηλεφώνου ενός δολοφονημένου αγοριού και το σκάνδαλο ανάγκασε τον Murdoch να κλείσει την εφημερίδα, αλλά αμφιβάλλουμε αν το αφτί της «μαχητικής δημοσιογραφίας» ίδρωσε.

*Το ΔΝΤ βάφτηκε ροζ Ένας ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μία καμαριέρα ξενοδοχείου στην Νέα Υόρκη. Μία καταγγελία για απόπειρα βιασμού. Τα γεγονότα χτύπησαν σαν κεραυνός εν αιθρία στην πορεία της καριέρας του Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάιο πριν επιβιβαστεί σε πτήση προς την Γαλλία, με την κατηγορία βιασμού. Μετά από έξι εβδομ
Keywords
Τυχαία Θέματα