Τα γενέθλια του Παναθηναϊκού και του Διαμαντίδη

10:55 6/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Παναθηναϊκός σήμερα αντιμετωπίζει τη Σιένα και θέλει την πρόκριση...
στον τελικό της Ευρωλίγκα.

Πριν από τέσσερα χρόνια ανέβαινε για 4η φορά στην ιστορία του στην κορυφή της Ευρώπης, στο φάιναλ φορ της Αθήνας μετά τη νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ με 93-91.

Ήταν η απόλυτη αποθέωση για τον Δημήτρη
Διαμαντίδη ο οποίος ανήμερα των γενεθλίων του (τότε έκλεισε τα 27, σήμερα κλείνει τα 31) αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ, σε μιά χρονιά δύσκολη αλλά θριαμβευτική για τους «πράσινους» αλλά και για τον ίδιο.

Μην ξεχνάτε ότι τον Ιούλιο του 2006, ο Λάκοβιτς και ο Σπανούλης είχαν αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και ο Διαμαντίδης ουσιαστικά είχε μείνει... μοναδικό σημείο αναφοράς στην περιφέρεια.

Όμως ο εξαιρετικός Σάνι Μπετσίροβιτς και ο σπουδαίος Ραμούνας Σισκάουσκας, συν τον «αναγεννημένο» Μίλος Βούγιανιτς βοήθησαν τον «Μητσάρα», ενίσχυσαν τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με τον αμερικανό, Τόνι Ντελκ, την πιό πολυδιαφημισμένη μεταγραφή του Παναθηναϊκού εκείνη τη σεζόν, ο οποίος δεν προσέφερε απολύτως τίποτα.

Μαζί με τον Διαμαντίδη ξεχωρίζουμε τον εκπληκτικό Ντέγιαν Τομάσεβιτς, στο «κύκνειο άσμα» μιάς μεγάλης καριέρας, ουσιαστικά! Στο πρώτο του φάιναλ φορ (!) ο Σέρβος έδειξε πόσο μπάσκετ γνώριζε. Και μαζί του ο «ταύρος» Μάικ Μπατίστ, τόσο πεινασμένος τότε όσο είναι και τώρα!

Σ' εκείνον τον τελικό βέβαια υπήρξε και η μεγάλη κόντρα των φίλων του Παναθηναϊκού με τον Θοδωρή Παπαλουκά ο οποίος προσπάθησε μόνος του να νικήσει τους «πράσινους» στη μεγαλύτερη (επιθετικά) βραδιά της καριέρας του...

theplayer.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα