Τα χρησιμοποιημένα σαπούνια των ξενοδοχείων σώζουν ζωές σε 9 χώρες της Αφρικής

22:06 21/11/2011 - Πηγή: 24wro
Σωτήρια για χιλιάδες ανθρώπους στις... αναπτυσσόμενες χώρες αποδεικνύονται τα υπολείμματα σαπουνιών που ξεμένουν στα ξενοδοχεία, χάρη στην ανακύκλωση και στις προσπάθειες του Ντέρεκ Καγιαόνγκο.
Tο σαπούνι σταματά τη μετάδοση μικροβίων και θανατηφόρων ασθενειών που χτυπούν τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως αυτές της Αφρικής.
Το "Global Soap Project" συλλέγει τα υπολείμματα σαπουνιού από τα ξενοδοχεία και έπειτα από ανακύκλωση, τα μετατρέπει σε νέα σαπούνια
και τα στέλνει σε εννιά χώρες.
Ο επικεφαλής του σχεδίου, Ντέρεκ Καγιόνγκο εξηγεί ότι περίπου 800.000.000 κομμάτια σαπουνιού ρίχνονται στα σκουπίδια κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, οπότε κάτι έπρεπε να γίνει, από τη στιγμή που σε πολλές χώρες του κόσμου, οι τραγικές συνθήκες υγιεινής προκαλούν εκατομμύρια θανάτους.
Σημειώνεται ότι περίπου 2.000.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από διαρροϊκές ασθένειες. Με τη χρήση σαπουνιού μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος κατά 40%.
Στην προσπάθεια συμμετέχουν 300 ξενοδοχεία των ΗΠΑ, έως τώρα. Τα ξενοδοχεία Hilton ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν με το Global Soap Project.
Keywords
Τυχαία Θέματα