Τα αδέσποτα της Ελλάδος βρίσκουν «καταφύγιο» στη Γερμανία

16:35 29/4/2011 - Πηγή: 24wro
Mια στέγη θαλπωρής και φροντίδας θα αποκτήσουν στη Γερμανία περισσότερα από 55 αδέσποτα ζώα, σκυλιά... και γατιά, που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στους δρόμους των Χανίων από τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η Μικρή Κιβωτός του Νώε».

Το μεσημέρι της Τετάρτης, πέντε εθελοντές και μέλη του συλλόγου από τη Γερμανία ήρθαν στα Χανιά για να παραλάβουν τα ζωάκια και να τα μεταφέρουν σε ισάριθμες οικογένειες.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου κα Σίλκε Βρόμπελ, «εδώ και 20
χρόνια τα μέλη του συλλόγου μας στη Γερμανία βοηθάνε τα αδέσποτα ζωάκια που βρίσκουμε εδώ στα Χανιά, στέλνοντας κάθε μήνα τρόφιμα και φάρμακα, διότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε εδώ σπίτια για όλα τα ζώα και κυρίως γι’ αυτά που χρειάζονται θεραπεία. Έτσι βάλαμε αγγελίες στο Ίντερνετ και, σε συνεργασία με άλλα φιλοζωικά σωματεία στη Γερμανία, που έκαναν έρευνα για τις οικογένειες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, βρέθηκαν σπίτια και χώροι φιλοξενίας για τα τετράποδα».

Η κα Βρόμπελ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι με την αλλαγή του νόμου αλλά και την αρωγή και την ευαισθησία της νέας δημοτικής αρχής Χανίων θα βρεθεί κάποια λύση σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων στην πόλη.

Η ίδια συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Δημήτρη Λειψάκη, που αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στα Χανιά και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες του φιλοζωικού συλλόγου.
Keywords
Τυχαία Θέματα