Τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2010

18:45 19/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ανακοινώθηκε η λίστα με τα καλύτερα 50 εστιατόρια στον κόσμο για φέτος...
. Διαβάστε αν κράτησε την πρωτιά το περσινό νο1 ονόματι Noma, ποιά εστιατόρια μπήκαν στην πρώτη 10άδα και τι ανακατατάξεις είχαμε στον κόσμο των αστεριών και της γαστριμαργίας. Τα κατάφερε το Dinner, το νέο εγχείρημα του Heston Blumenthal; Γιατί αποσύρθηκε το 8 φορές πρώτο El Bulli; Ποιό εστιατόριο ωφελείται από την κόντρα μεταξύ "Αστεριών Μichelin" και "Βραβείων San Pellegrino";


Από το να αρκεστούμε σε μια τυπική λίστα όπου αναφέραμε το top-50 με τα καλύτερα εστιατόρια
του κόσμου, ως Νews247 πήγαμε για το κάτι παραπάνω. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος ζητήσαμε τη συνδρομή του σεφ Αντώνη Δρακουλαράκου (www.twitter.com/th4lis) ώστε να σας ενημερώσουμε ολοκληρωμένα. Για περισσότερες πληροφορίες και γαστριμαργικές απορίες, τα σχόλια είναι στη διάθεση σας, γνωρίζουμε πως τα διαβάζει ανελλιπώς.
Στην κορυφή το Νoma για μια ακόμα χρονιά
Θρίαμβος για τη σκανδιναβική κουζίνα, το δανέζικο Noma κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρωτιά.
Σε τελετή που έγινε χθες στο Λονδίνο, παρουσιάστηκε όπως κάθε χρόνο η λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με το San Pellegrino. 
Πέρσι το Noma έκανε την έκπληξη ξεπερνώντας το καταλανικό El Bulli και φέτος κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του. Με σεφ τον René Redzepi και 2 αστέρια Μισελέν το Noma στην Κοπεγχάγη χτίζει σιγά-σιγά την δική του αυτοκρατορία, διατηρώντας την φιλοσοφία του που το θέλει να χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα εποχής.Στη δεύτερη θέση  το καταλανικό El Celler de Can Roca των τριών αδερφών Roca! Με σεφ τον μεγάλο αδερφό, τον μεσαίο σομελιέ και τον μικρό αδερφό ζαχαροπλάστη.Τρίτο το Mugaritz στο Σαν Σεμπαστιάν στην περιοχή των Βάσκων. Τι και αν πέρσι τέτοια εποχή το εστιατόριο είχε καεί ολοσχερώς, ο σεφ Andoni Aduriz το ξαναέστησε και κατάφερε να το ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά.
Στην τέταρτη θέση το Osteria Francescana στην Ιταλία. Πλέον στη Μόντενα δεν θα είναι περήφανοι μόνο για τις φεράρι αλλά και για το καλύτερο ιταλικό του κόσμου.Πέμπτο εστιατόριο το The Fat duck που εδρεύει σε ένα χωριό (Bray) κοντά στο Λονδίνο. Ο "Νταλί της γαστρονομίας" Heston Blumenthal που ποτέ δεν πήγε σε σχολή μαγειρικής, κατάφερε μια απλή παμπ που αγόρασε το ’95 να την μετατρέψει σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του πλανήτη.
Το Alinea από το Σικάγο κατέλαβε την έκτη θέση. Grant Achatz! Συγκρατείστε το όνομα του σεφ, γιατί θα εκπλήσσει για πολλά χρόνια ακόμα. Αποφεύγει να χρησιμοποιεί πιάτα, στήνει τα γλυκά και τις σάλτσες τους κατευθείαν πάνω στο τραπέζι και ο κόσμος αν είναι τυχερός κλείνει μήνες πριν για να φάει το ένα και μοναδικό μενού των 21 πιάτων.
Στην έβδομη θέση το D.O.M. από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Πρώην dj, ο σεφ Alex Atala ευτυχώς έκανε πετυχημένη στροφή στην καριέρα του, φέρνοντας το D.O.M. στην πρώτη θέση της λατινικής ΑμερικήςΌγδοο εστιατόριο του κόσμου αναδείχθηκε το Arzak και αυτό από το Σαν Σεμπαστιάν της χώρας των Βάσκων. Μπαμπάς και κόρη Arzak μαγειρε
Keywords
Τυχαία Θέματα