Σύρος: η σοφιστικέ πρωτεύουσα των Κυκλάδων

09:05 26/4/2011 - Πηγή: 24wro
Αν θέλεις να μάθεις τι σημαίνει ταξιδιωτική αίγλη, θυσίασε ένα σαββατοκύριακο...
στο βωμό του πλέον εκλεπτυσμένου νησιού των Κυκλάδων...

Αν η Μύκονος είναι η πατρίδα των όπου γης jet-setters, η Σύρος είναι ο ομφαλός της γης για τους εστέτ. Με ιστορία ζηλευτή, ένδοξο εμπορικό παρελθόν, κτίρια που τα αδικείς αν απλώς τα χαρακτηρίσεις εκπάγλου αρχιτεκτονικής ομορφιάς και μια υπέροχη συνύπαρξη του ορθόδοξου
με το καθολικό στοιχείο, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων μπορεί να μη θυμίζει ακριβώς Κυκλάδες ωστόσο είναι το ιδανικό αντίδοτο στην αποκαμωμένη weekender.

Στη Σύρο δε θα βρεις μαζικό, εμπορικό τουρισμό αλλά ταξιδιώτες που φτάνουν για το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου (τον Ιούλιο), για μια ράθυμη αυτοκινητάδα στην Ποσειδωνία με τις υπέροχες νεοκλασικές βίλες, για ένα γεύμα με θέα στα εφοπλιστικά Βαπόρια από το εστιατόριο Όνειρο, για έναν καφέ στο φημισμένο αίθριο του all time classic Μεγάρου.

Από την πλατεία Μιαούλη με το επιβλητικό δημαρχείο του Τσίλερ μέχρι τη μικρογραφία της Scala του Μιλάνου, το θέατρο «Απόλλων», το Ινστιτούτο «Κυβέλη», που είναι αφιερωμένο στα έργα και τις ημέρες της σπουδαίας ηθοποιού μέχρι τη μεσαιωνική Άνω Σύρο με τον καθολικό καθεδρικό του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζη για τους ντόπιους) και την καρτποσταλική θέα στο Αιγαίο, κάθε τετραγωνικό μέτρο του νησιού σφύζει από καλαισθησία, ιστορία κι ένα σνομπισμό που οσμίζεσαι στον αέρα, χωρίς ωστόσο να ενοχλείσαι.

Η Ερμούπολη, η Άνω Σύρος, ο Γαλησσάς, η Ποσειδωνία (ή Ντελαγκράτσια), η παραλία στο Κίνι και ο ανερχόμενος Αζόλιμνος είναι τα διαμάντια σε ένα μοναδικό για το Αιγαίο –ίσως και για την Ελλάδα ολόκληρη- περιδέραιο που όχι μόνο διατηρείται ανέγγιχτο από τη φθορά του χρόνου αλλά ίσα ίσα γίνεται ακόμη γοητευτικότερο με την πατίνα του χρόνου.

Δείτε περισσότερα για τη Σύρο

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα