ΣΥΡΙΖΑ: Επιδιώκει να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη

08:17 1/10/2012 - Πηγή: 24wro
Τη θέση του ΠΑΣΟΚ, ως συνομιλητή της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, διεκδικεί ο...
ΣΥΡΙΖΑ, μετά την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα σε Βρυξέλλες και Γερμανία.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου - παρά την επιτυχημένη παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου
στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να έχει συνάντηση και με τον προκάτοχό του Γ. Παπανδρέου, που παραβρέθηκε ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς - διαπίστωσε «έλλειμμα» στις σχέσεις της Ιπποκράτους με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και μάλλον σκοπεύει στο μέλλον να επιχειρήσει η ίδια να καλύψει το χώρο.

Δεν ήταν εξάλλου λίγα τα κολακευτικά λόγια του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου σοσιαλιστή Μάρτιν Σουλτς προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ούτε το γεγονός ότι τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε στο φεστιβάλ της η μεγάλη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», που κατά την «Αυγή» εκφράζει το προοδευτικό μέρος της γερμανικής αστικής τάξης.

Το μεγάλο κέρδος, πάντως, κατά την Κουμουνδούρου, υπήρξε το γεγονός ότι άνοιξε πλέον πόρτα στις Βρυξέλλες για τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που θα του επιτρέψει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις κατηγορίες πως αν γίνει κυβέρνηση η χώρα θα βγει από το ευρώ. Επίσης, του επιτρέπει να αισιοδοξεί ότι σύντομα θα υπάρξουν συναντήσεις και με την ηγεσία της ΕΕ, όπως π.χ. με τον Χοσέ Μπαρόζο, τον Βαν Ρομπέι, τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

«Άδειασμα»

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα ενάντια στη λιτότητα και υπέρ ενός νέου σχεδίου τύπου Μάρσαλ από τους εταίρους, βρήκε ευήκοα ώτα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αμβούργο.

Κυρίως, όμως, σημείωσαν το «άδειασμα» του Μάρτιν Σουλτς σε Ρομπέι, Μπαρόζο και Γιούνκερ. «Είναι ανόητος όποιος δεν κάνει διάλογο, ακόμα και αν διαφωνεί μαζί σου» φέρεται να είπε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στον Αλέξη Τσίπρα.

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα