Συρία: Τουλάχιστον 28.000 άνθρωποι έχουν... εξαφανιστεί

20:13 18/10/2012 - Πηγή: 24wro
Τουλάχιστον 28.000 σύροι πολίτες έχουν εξαφανιστεί από τη στιγμή που απήχθησαν από δυνάμεις...
πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια της αιματηρής 19μηνης εξέγερσης, ανακοίνωσε την Πέμπτη το ακτιβιστικό δίκτυο Avaaz.

Παραθέτοντας στοιχεία από οικογένειες και νομικούς εκπροσώπους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Avaaz δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν θέσει ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους Σύρους με την αρπαγή ανθρώπων από το δρόμο και το βασανισμό τους.

Άλλες ακτιβιστικές οργανώσεις έχουν κατηγορήσει ομάδες ανταρτών της Συρίας για την απαγωγή ανθρώπων που
θεωρούνται φιλοκυβερνητικοί.

Πλάνα βίντεο που συνοδεύουν την ανακοίνωση του Avaaz δείχνουν δύο στρατιώτες να σταματούν έναν άνδρα και μια γυναίκα, να τους ξαπλώνουν στο έδαφος και να τους σέρνουν από τα πόδια.

Το βίντεο έδειξε επίσης μια συνέντευξη ενός άνδρα που αναφέρει ότι η σύζυγός του απήχθη πριν από έξι μήνες στην περιοχή Μπάμπα Αμρ της πόλης Χομς, η οποία έχει σε μεγάλο βαθμό ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς της κυβέρνησης.

Μάλιστα, μια άλλη οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με βάση τη Συρία ανέφερε ότι έως 80.000 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί, πρόσθεσε το Avaaz, σκοπός του οποίου είναι να βοηθά τους ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στη Συρία. Τα στοιχεία της συριακής οργάνωσης δεν μπορούν να επαληθευτούν πάντως.

Οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι 30.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αιματηρή σύρραξη στη Συρία, η οποία ξεκίνησε με ειρηνικές διαμαρτυρίες, οι οποίες όμως σύντομα κατέληξαν στη βία μετά από μήνες σκληρών μέτρων καταστολής από τις δυνάμεις ασφαλείας του Άσαντ.

Η Avaaz ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τις εκθέσεις για τις απαγωγές στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κάνοντας λόγο για «αναγκαστικές εξαφανίσεις».

Τέτοιες απαγωγές, όπου ένα κράτος αρνείται να αναγνωρίσει ότι ένα άτομο έχει απαχθεί, θεωρούνται ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα