Συγγρού: Μελετά τη στάση της σε ενδεχόμενο διαρροών…

19:55 27/6/2011 - Πηγή: 24wro
Μπορεί μια ή περισσότερες «διαφοροποιήσεις» από την κομματική γραμμή να μην δημιουργήσει στη ΝΔ τα ίδια προβλήματα... που θα σημάνει για την κυβέρνηση μια μαζική «πράσινη» διαρροή, ωστόσο ο προβληματισμός, για την τελική στάση στελεχών της «Συγγρού» είναι έντονος καθώς η ΝΔ έχει ξεκάθαρα διαμηνύσει ότι τάσσεται υπέρ της καταψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Όπως διευκρίνισε και σήμερα ο Γιάννης Μιχελάκης, η ΝΔ θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά δεν θα αποχωρήσει από τη Βουλή. Δεν θέλησε ωστόσο να φωτίσει περισσότερο
τη στάση που θα τηρήσει απέναντι σε ενδεχόμενους «αντάρτες».
Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με τα ίδια τα λεγόμενα του εκπροσώπου της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση θα λάβει το επόμενο διάστημα την τελική της απόφαση για το εάν θα επιβάλλει ή όχι κομματική πειθαρχία, σε αυτό το νομοσχέδιο το οποίο θεωρεί ιδιαιτέρως κρίσιμο για το μέλλον του τόπου.
Αν και ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις της Έλσας Παπαδημητρίου, που άφησαν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο υπερψήφισης του μεσοπρόθεσμου, μια τέτοια εξέλιξη οπωσδήποτε δεν ενθουσιάζει τη ΝΔ.
Η «ψήφος κατά συνείδηση», την οποία κατά καιρούς έχουν υπερασπιστεί και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως ο Σωτήρης Χατζηγάκης αλλά και δηλώσεις όπως εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα υπερψήφιζε το μνημόνιο εάν ήταν ο 151 βουλευτής, έχουν κάνει τη ΝΔ να μετρήσει όλα τα ενδεχόμενα και της έχουν δώσει χρόνο ώστε να «ωριμάσει» η απόφασή της.
Πολλοί πάντως είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η διαγραφή διαφωνούντων είναι μονόδρομος αφού δεν είναι δυνατόν ο Αντώνης Σαμαράς να «μάχεται εντός και εκτός Ελλάδος», για μια άλλη πολιτική και να στέκεται όρθιος απέναντι στις έξωθεν πιέσεις και στην κριτική που δέχεται και στελέχη της ΝΔ να πηγαίνουν αντίθετα με την κομματική γραμμή.

newsbomb.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα