Συνεργασία Πακιστάν -Αφγανιστάν για τη δολοφονία του Ραμπανί

20:30 1/11/2011 - Πηγή: 24wro
Το Αφγανιστάν και το Πακιστάν θα συνεργαστούν στη... διαλεύκανση της δολοφονίας του Αφγανού πρώην προέδρου και διαπραγματευτή με τους Ταλιμπάν Μπουρχανουντίν Ραμπανί, όπως δήλωσε σήμερα στον Τύπο, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ.

«Ένα από τα πιο σημαντικά συμπεράσματα αυτής της συνόδου κορυφής είναι τη απόφαση που ελήφθη από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν να συνεργαστούν στη διαλεύκανση της δολοφονίας του πρώην προέδρου Ραμπανί», δήλωσε ο Γκιουλ μετά το πέρας μίας συνόδου με τον Αφγανό και τον Πακιστανό ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε στόχο να γεφυρώσει
το χάσμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των δύο χωρών μετά τη δολοφονία του Ραμπανί.

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε από την πλευρά του: «Ελπίζω ότι αυτή η συνεργασία θα φέρει αποτελέσματα».

Η Καμπούλ είχε κατηγορήσει το Ισλαμαμπάντ ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί στην έρευνα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας αυτής, η οποία, σύμφωνα με τις αφγανικές αρχές, είχε σχεδιαστεί στο Πακιστάν και διαπράχθηκε από έναν Πακιστανό καμικάζι.

Εξάλλου ο Καρζάι απέκλεισε το ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν έως ότου μάθει πού μπορεί να επικοινωνεί με τους αντάρτες και μέχρι τότε το Αφγανιστάν θα συνομιλεί μόνο με το Πακιστάν.

«Δεν μπορούμε να εξακολουθήσουμε να συνομιλούμε με βομβιστές αυτοκτονίας, γι αυτό σταματήσαμε να συζητάμε το ενδεχόμενο συνομιλιών με τους Ταλιμπάν μέχρι να γίνει γνωστή η διεύθυνσή τους. Μέχρι εκείνη την ημέρα έχουμε δηλώσει ότι θα συνομιλούμε με τους αδελφούς μας στο Πακιστάν ώστε να βρούμε μία λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε», επεσήμανε ο Καρζάι μιλώντας από την Κωνσταντινούπολη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πακιστανό ομόλογό του Άσιφ Αλί Ζαρντάρι.


Keywords
Τυχαία Θέματα