Συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο

10:08 8/1/2013 - Πηγή: 24wro
Για τις 12.30 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της Γερμανίδας....
καγκελάριου Άγκελας Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο του συνεδρίου Εκδοτικού Οργανισμού Die Welt στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα δώσει ιδιαίτερη
έμφαση στην ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Θα σημειώσει ότι ο κίνδυνος απομάκρυνσης της χώρας μας από την Ευρωζώνη, δεν υπάρχει πλέον και θα απαριθμήσει ένα προς ένα τα μέτρα (δημοσιονομικού και μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα) που προωθεί αυτή την ώρα η κυβέρνησή του. Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση που έκανε αργά χθες το βράδυ σε «κλειστό» δείπνο που παρέθεσαν οι επικεφαλής της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι.

Η σημερινή συνάντηση είναι η τρίτη των δύο ηγετών από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, πρόκειται για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων», με τη συνάντηση να είναι κλειστή για τον Τύπο.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα