Συνάντηση Μεϊμαράκη – Νίκολιτς

16:41 9/11/2012 - Πηγή: 24wro
Στην ανάγκη στενότερης συνεργασίας των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Σερβίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης...
κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.«Σας υποδεχόμαστε με χαρά στη Βουλή των Ελλήνων. Η επίσκεψή σας στη χώρα μας συνιστά μια μεγάλη χαρά για τις σχέσεις
Ελλάδας-Σερβίας. Θεωρώ ότι από τις συζητήσεις σας με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα προκύψουν εποικοδομητικά συμπεράσματα», ανέφερε στην προσφώνηση του ο κ. Μεϊμαράκης.
Και πρόσθεσε: «Τα Κοινοβούλια των δύο χωρών μπορούν να διευρύνουν και να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία τους, προς το συμφέρον των πολιτών των δύο χωρών, αλλά, και των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε στην ευρύτερη περιοχή».
Την ελπίδα του για στενότερη συνεργασία των δύο χωρών, ιδιαίτερα στο επίπεδο μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αν και διετέλεσε 21 έτη βουλευτής και υπήρξε και πρόεδρος του Σερβικού Κοινοβουλίου, στη Βουλή των Ελλήνων αισθάνεται «ως αρχάριος».
«Διακατέχομαι από αισθήματα συγκίνησης και χαράς γιατί βρίσκομαι στο λίκνο του πολιτισμού. Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε ακόμα στενότερη συνεργασία, ιδιαίτερα στο επίπεδο μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων. Χρειαζόμαστε την εμπειρία σας, κυρίως όσον αφορά την πορεία μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο κ. Νίκολιτς.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα