Συνάντηση με το Μ.Χρυσοχοΐδη ζητούν οι πρατηριούχοι

22:20 1/6/2011 - Πηγή: 24wro
Για την εξυγίανση της αγοράς καυσίμων...
Συνάντηση με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για την εξυγίανση της αγοράς καυσίμων, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων, ΠΟΠΕΚ.

Στα θέματα προς συζήτηση, η ΠΟΠΕΚ περιλαμβάνει την παράνομη διακίνηση καυσίμων (νοθεία, λαθρεμπορία, κλοπή) με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων, την άμεση μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και την άμεση απόσυρση
του πλαφόν στην τιμή της βενζίνης, τις στρεβλώσεις που επηρεάζουν την λειτουργία της αγοράς και προάγουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, και την εφαρμογή των κανόνων του ανταγωνισμού και των αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι το υπουργείο αρνείται να κάνει διάλογο με τους φορείς της αγοράς καυσίμων, και προσθέτει ότι η πραγματική αγορά στενάζει από την έλλειψη ρευστού, που απορροφά το Δημόσιο για να καλύψει τις ανάγκες του. «Οι άνθρωποι που υπόσχονταν μαγικές λύσεις και μειώσεις τιμών εν μια νυκτί έχουν οργανώσει τη μεγαλύτερη επιδρομή των τελευταίων δεκαετιών στις τσέπες των καταναλωτών, με αυξήσεις φόρων και τιμών, περικοπές μισθών και συντάξεων, που έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε αδυναμία κατανάλωσης, και τελικά σε μείωση των εσόδων του Δημοσίου.

Αντί να πάρουν τα χρήματα από εκείνους που πραγματικά «τα φάγανε», δίνουν επί πλέον BONUS, στα κυκλώματα του λαθρεμπορίου, τους πειρατές και όσους κλέβουν τους πελάτες τους με «τσιπάκια» στις αντλίες, αφήνοντας την αγορά ανεξέλεγκτη, ετοιμάζοντας παράλληλα την επόμενη φοροεπιδρομή, με την εξίσωση των φόρων στα ντήζελ κίνησης και θέρμανσης, χωρίς μέριμνα για επίδομα θέρμανσης σε ευρέα στρώματα της μεσαίας τάξης», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα