Σύγχυση με την έκθεση διαφάνειας της Google

10:10 29/10/2011 - Πηγή: 24wro
Έχει αρχίσει και κυκλοφορεί μια φήμη στο διαδίκτυο ότι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει...
από την Google να αφαιρέσει υλικό από το YouTube σχετικό με την άσκηση βίας από αστυνομικούς κατά τα επεισόδια στις διάφορες διαδηλώσεις του Occupy Oakland.

Αν και η εταιρεία γνωστοποίησε ότι
διάφορες αρχές έχουν προχωρήσει σε τέτοια αιτήματα κατά καιρούς, o συγκεκριμένος ισχυρισμός, ότι δηλαδή έγινε αίτημα για απομάκρυνση περιεχομένου από την συγκεκριμένη διαδήλωση μπορεί να οφείλεται σε εσφαλμένη ερμηνεία της έκθεσης διαφάνειας που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγες μέρες από την Google.

Στην αναφορά, η εταιρεία δημοσιεύει λεπτομερώς τα στοιχεία σχετικά με αιτήματα κυβερνήσεων για απομάκρυνση περιεχομένου και αποκάλυψη στοιχείων χρηστών. Τέτοιες αναφορές τις απελευθερώνει κάθε εξάμηνο, ωστόσο η φήμη που κυκλοφορεί φαίνεται να βασίζεται σε αυτή, κάτι όμως που είναι αδύνατο μιας και η τελευταία αναφορά αφορά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου του 2011, πολύ πριν αρχίσει το κίνημα καν στην Αμερική.

Τώρα προς το παρόν αυτά είναι τα γεγονότα, τώρα το κατά πόσο ισχύει η φήμη και αν όντως δεν τελικά όντως μία παρερμήνευση αυτό θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες.


Keywords
Τυχαία Θέματα