Στριμώχνουν την Ισπανία οι αγορές

15:21 22/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ρητή προειδοποίηση προς τη νέα ισπανική κυβέρνηση απευθύνει η Fitch καλώντας την να ...
νομοθετήσει άμεσα επιπλέον μέτρα ώστε να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για το έλλειμμα στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος σταθερότητας της χώρας.

Οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης εκτιμούν πως η χώρα πρέπει να βελτιώσει τις προσδοκίες της αγοράς σε ότι αφορά στην ικανότητά της να μειώσει το χρέος
της και ει δυνατόν να … εκπλήξει θετικά τους επενδυτές με ένα φιλόδοξο και ριζοσπαστικό πρόγραμμα δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων.

Η «προειδοποίηση» της Fitch έρχεται την ίδια ώρα κατά την οποία η χώρα βγήκε και πάλι στην αγορά και άντλησε συνολικά 2,98 δισ. ευρώ από δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, αλλά με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο.

Το κόστος που κλήθηκε να πληρώσει ήταν δυσθεώρητο, ουσιαστικά διπλασιάστηκε σε σχέση με τις προηγούμενες αντίστοιχες δημοπρασίες.

Συγκεκριμένα, η Μαδρίτη άντλησε 2,01 δισ. ευρώ από τη σημερινή δημοπρασία έντοκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας με μέση απόδοση 5,11% (από 2,292%), ενώ από τα έντοκα 6μηνης διάρκειας άντλησε 970 εκατ. ευρώ από με μέση απόδοση 5,227%, από 3,302% στην προηγούμενη δημοπρασία.
Keywords
Τυχαία Θέματα