Στον ρυθμό του Καρναβαλιού όλη η Ελλάδα!

09:08 24/2/2012 - Πηγή: 24wro
Η κορύφωση του Καρναβαλιού είναι κοντά και όλη η Ελλάδα βρίσκεται στον ρυθμό των...
Αποκριών. Πάτρα, Ξάνθη και Ρέθυμνο είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους χιλιάδες Καρναβαλιστές, οι οποίοι θα παρασύρουν τον κόσμο σε ένα γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κάποιοι θα πουν πως δεν είναι εποχή για γιορτές, αλλά μάλλον είναι η πιο κατάλληλη στιγμή. Οι
φετινές Αποκριές είναι το φάρμακο ενάντια στην οικονομική κρίση.

Παρέλαση 30.000 Καρναβαλιστών στην Πάτρα

Στην τελική του ευθεία εισέρχεται το Πατρινό Καρναβάλι του 2012. Η μεγάλη γιορτή της πόλης, που στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς σε όλη τη χώρα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, κορυφώνεται με τις μεγάλες παρελάσεις του Σαββατοκύριακου.

138 πληρώματα και 30.000 Καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους το βράδυ του Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής, σατιρίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τη φτώχεια μας. Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού που διαδέχονται τα άρματα του δήμου.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζουν σαν χείμαρρος τους δρόμους, κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς τη σε ξέφρενους ρυθμούς.

Διαβάστε περισσότερα για το Πατρινό Καρναβάλι εδώ

Ξάνθη: «Τσίρκο η Ελλάς»

Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι στο πλαίσιο των 47ων Θρακικών Γιορτών υπόσχεται και φέτος να προσφέρει κέφι και να δώσει μια σατιρική πνοή στα όσα εκτυλίσσονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα.

Με σύνθημα για φέτος «Τσίρκο η Ελλάς», ο οποίος αποτυπώνει τη διάθεση του φετινού Καρναβαλιού στην Ξάνθη, όλοι καλούνται να γιορτάσουν και να ξεχαστούν με τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο δήμος.

Πυρετός Καρναβαλιού στο Ρέθυμνο

Πυρετός επικρατεί στις αποθήκες του δήμου λίγες μόλις ημέρες πριν από την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Ρέθυμνο, με τη μεγάλη παρέλαση της προσεχούς Κυριακής.

Τα μέλη των ομάδων τα δίνουν όλα στην κατασκευή των αρμάτων τους, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι σχεδόν έτοιμα. Μια επίσκεψη του φωτογραφικού φακού του GOODnet.gr στην αποθήκη στην περιοχή των σφαγείων το απέδειξε, αφού «συλλάβαμε» τους περισσότερους να θαυμάζουν τα καλλιτεχνήματά τους, παρέα με καλούς φίλους, καλό κρασί και μεζέ!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Καρναβάλι στη Μονεμβασιά με πολλές εκδηλώσεις και εκπλήξεις. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Δέλτα της Νεάπολης, θα ξεκινήσει ο Παραδοσιακός Γάμος. Την Κυριακή θα γίνει το Βατικιώτικο Καρναβάλι στη Νεάπολη με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Νεάπολης. (Διαβάστε περισσότερα εδώ )

O Δήμος Τρίπολης με συμμάχους του τον εθελοντισμό και τη δημιουργικότητα, διοργανώνει και φέτος, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, αποκριάτικες εκδηλώσεις που ξεκινούν την Κυριακή και ολοκληρώνονται με
Keywords
Τυχαία Θέματα