Στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος ρίχνονται οι μαθητές

14:36 12/12/2011 - Πηγή: 24wro
Ένα ακόμη σχολείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών εντάχτηκε δυναμικά στην εκστρατεία της ανακύκλωσης, και ειδικότερα αυτής των ...
μαγειρικών ελαίων (τηγανόλαδων), ενισχύοντας την συντονισμένη δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Δ.Ε. Αγίου Παύλου, στους μαθητές του οποίου μοιράστηκαν σήμερα 40 δοχεία για τη συλλογή των μαγειρικών ελαίων, των οποίων η αξιοποίηση από ειδικό εργαστήριο θα παράξει ισόποση ποσότητα πετρελαίου.
Να σημειωθεί ότι από τις 87 σχολικές μονάδες στο δήμο Νεάπολης- Συκεών έχουν προς το παρόν δηλώσει συμμετοχή έξι (πέντε από τη Δ.Ε. Συκεών και μια από τη Δ.Ε. Αγίου Παύλου), ενώ συντονίζονται οι κινήσεις για την ένταξη περισσότερων σχολείων στο πρόγραμμα.

«Ξεκινάμε σήμερα στο 1ο Δ.Σ. Αγίου Παύλου με τη συμμετοχή 40 παιδιών, με στόχο ως το καλοκαίρι να μετέχουν και οι 230 μαθητές. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς απ’ όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου μας», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ντίνος Ζωγόγιαννης, ενώ ο πρώην διευθυντής και υπεύθυνος του προγράμματος, Βασίλης Ράπτης, παρουσίασε στους μαθητές τα οφέλη από την αξιοποίηση της δράσης. «Το κυριότερο αγαθό για τη ζωή είναι το περιβάλλον», τόνισε και κάλεσε τους μικρούς μαθητές να το φροντίζουν όσο καλύτερα μπορούν.

Αποστολή στο ΤΕΙ Κοζάνης

Η κινητοποίηση στον τομέα των τηγανόλαδων θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, με την επίσκεψη μαθητών σχολείου του δήμου στο ΤΕΙ Κοζάνης, όπου στο ειδικό εργαστήριο δυναμικής, με το οποίο συνεργάζεται ο δήμος, θα παραδοθούν 150 δοχεία με τηγανόλαδα, συνολικής ποσότητας 750 λίτρων.

Εκεί την πολυμελή μαθητική αποστολή θα υποδεχτεί ο πρόεδρος του τεχνολογικού ιδρύματος, Γιώργος Χαραλαμπίδης, και ο καθηγητής Μηχανολογίας και Μηχανικής, Γιάννης Κάρμαλης, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους μαθητές τη διαδικασία επεξεργασίας των μαγειρικών ελαίων και παραγωγής πετρελαίου, για να επιστραφεί στο δήμο το αποτέλεσμα της ανακύκλωσης που είναι η αντίστοιχη ποσόστητα πετρελαίου (750 λίτρα). Αυτή θα προωθηθεί σε σχολείο που χρησιμοποιεί πετρέλαιο για τη θέρμανσή του.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην δήμος Συκεών ήταν από τους πρώτους που υλοποίησε εδώ και χρόνια το πρόγραμμα της ανακύκλωσης και αξιοποίησης τωνμαγειρικών ελαίων, το οποίο τώρα επεκτείνεται σε όλες τις Ενότητες του νέου διευρυμένου δήμου, όπως και η δυναμικότερη αξιοποίηση όλων των άλλων μορφών ανακύκλωσης (μπλε κάδος, χουμοποίηση-κομποστοποίηση, ηλεκτρικών συσκευών και μπαταρίας, κ.λπ.).
Keywords
Τυχαία Θέματα