Στόχος τα 9,3 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις

14:41 18/11/2011 - Πηγή: 24wro
Έσοδα 9,3 δισ. ευρώ προβλέπει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2012 που περιλαμβάνεται στο νέο προϋπολογισμό...


Προβλέπεται ειδικότερα το πρώτο τρίμηνο του έτους να εισπραχθούν έσοδα ύψους 3,3 δισ. ευρώ, το δεύτερο τρίμηνο να εισπραχθούν άλλα 2 δισ. ευρώ, το τρίτο τρίμηνο επίσης 2 δισ. ευρώ και άλλα 2 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο.

Πρόκειται για έσοδα που θα προέλθουν από τις εξής αποκρατικοποιήσεις: Την επέκταση της σύμβασης και πώλησης μετοχών του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος
την πώληση μετοχών της ΕΥΑΘ, και της ΕΥΔΑΠ, την πώληση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ, την πώληση μετοχών των ΕΛΠΕ καθώς και δικαιωμάτων λειτουργίας της Εγνατίας Οδού. Το πρόγραμμα προβλέπει ακόμη την αξιοποίηση 39 κτηρίων του δημοσίου καθώς και την πώληση των δικαιωμάτων των κρατικών λαχείων, την πώληση μετοχών του ΟΠΑΠ, την πώληση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, την πώληση της Λάρκο τη πώληση της ΕΑΣ, την πώληση του Καζίνο Πάρνηθας, των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα το οποίο συνολικά ως το 2015 εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα ύψους 50 δισ. ευρώ είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.


Keywords
Τυχαία Θέματα