Στο παρά πέντε απέφυγε στάση πληρωμών ο Ομπάμα

12:05 9/4/2011 - Πηγή: 24wro
Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό ...των ΗΠΑ, μία ώρα πριν από την προθεσμία που θα ανάγκαζε την κυβέρνηση να κλείσει πολλές υπηρεσίες.

Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής (08/04) διαδραματίζονταν ένα θρίλερ για ένα πιθανό shutdown στις ΗΠΑ, δηλαδή την διακοπή της λειτουργίας σημαντικών υπηρεσιών του δημοσίου, λόγω εσωτερικής στάσης πληρωμών. Ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας υπηρεσιών του δημοσίου
θα επηρέαζε περίπου 800.000 εργαζόμενους.

Τα συμβαλλόμενα μέρη συμφώνησαν να περικόψουν περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια από τις δαπάνες για το έτος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα  είπε ότι η μείωση θα είναι δύσκολη αλλά αναγκαία. "Μερικές από τις περικοπές συμφωνήσαμε να είναι επώδυνη", είπε και συμπλήρωσε "Είναι η μεγαλύτερη ετήσια μείωση των δαπανών στην ιστορία".
Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε  πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τον ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρρι Ρέντ  και τον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζόν Μπόνερ στο Λευκό Οίκο.
Keywords
Τυχαία Θέματα