Στις πρεσβείες ο λογαριασμός για τη νοσηλεία των παράνομων μεταναστών

11:13 3/4/2012 - Πηγή: 24wro


Από τις διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών θα απαιτεί το υπουργείο Υγείας τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των... παράνομων μεταναστών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημέριδας «Τα Νέα», στο σταυροδρόμι της ανέχειας, η Πολυκλινική Αθηνών περιθάλπει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα. Πολλοί φτάνουν εκεί με παραπεμπτικά από ιατρεία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Αλλοι, οι πιο απελπισμένοι, σωριάζονται στο πεζοδρόμιο περιμένοντας να τους
μαζέψει κάποιος νοσηλευτής.

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι τον περασμένο Ιανουάριο νοσηλεύτηκαν εκεί επτά παράνομοι μετανάστες χρεώνοντας το νοσοκομείο με 4.377 ευρώ.

Ως εκ τούτου, τα έξοδο που απαιτούνται για την περίθαλψη των μεταναστών θα αποστέλλονται στις πρεσβείες.

Εν τω μεταξύ, αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις της ΝΔ το άρθρο 8 για την χωροθέτηση κέντρων κράτησης που περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η ΝΔ διατύπωσε αντιρρήσεις για την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση με το επιχείρημα ότι δεν συντρέχει λόγος υπογραφής εφόσον δεν απαντά στο «πού» θα χωροθετηθούν τα εν λόγω κέντρα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πριν από τις εκλογές αναμένεται να λειτουργήσει κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα και ήδη εδώ και 4 ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης σε εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ανέφερε ότι στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς συνθήκες υγιεινής δεν πρόκειται να γίνουν ποτε, υποστηρίζοντας ότι «έχουν χτιστεί πολιτικές καριέρες πάνω στο μεταναστευτικό».
Keywords
Τυχαία Θέματα