Στην ανάγκη αλλαγών στην Ελλάδα και στη συναίνεση αναφέρθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

07:56 5/11/2011 - Πηγή: 24wro
Στην ανάγκη αλλαγών στην Ελλάδα αλλά και στη στάση του πρωθυπουργού και του αρχηγού...
της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε κοινή συνέντευξη στη γαλλική τηλεόραση μετά το τέλος της Συνόδου της G20 στις Κάννες. Αναφορές του Γάλλου προέδρου στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργός
στις Κάννες την Τετάρτη.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, η ενέργεια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το δημοψήφισμα προκάλεσε νευρικότητα τις τελευταίες δυο μέρες.

Υποστήριξε ότι είναι βασικό να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι πράξεις του κ. Παπανδρέου και οι ενέργειές του για το δημοψήφισμα, τις τελευταίες δυο μέρες, «προκάλεσαν νευρικότητα σε πολλούς ανθρώπους».

Η γενική προσέγγιση είναι ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να επιδιώκει διαρθρωτικές αλλαγές κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, διατυπώνοντας την άποψη ότι, παρά την αναταραχή των τελευταίων ημερών, είναι ενθαρρυμένος από το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «είναι σημαντικό» να προχωρήσουμε μ' αυτό το νέο πακέτο βοήθειας.

Ο κ.Ομπάμα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεχίσουν να κάνουν ότι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι «συμφωνούν με εμάς», ότι είναι σημαντικό να στείλουμε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα», ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι «ζωντανό και ενεργό» και ότι είναι «δεσμευμένοι στο ευρώ», «παραμένοντας προσηλωμένοι» για την επίλυση αυτής της κρίσης.

Από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί ,στο ερώτημα δημοσιογράφου εάν μετά το θέμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι έληξε η κρίση, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε: «Θα ήθελα πολύ να είμαι σε θέση για να σας πω ότι η κρίση τελείωσε. Κάναμε μια επιλογή να πούμε την αλήθεια στους λαούς. Κάνουμε το παν για να λήξει η κρίση, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα.

» Είχαμε το πρόβλημα της Ελλάδας, εργαστήκαμε μέρα νύχτα, ο πρόεδρος Ομπάμα ενημερώνονταν λεπτό προς λεπτό, όπως ο ίδιος αυτό το καλοκαίρι τηλεφώνησε στην καγκελάριο Μέρκελ και σε μένα για να μας εξηγήσει το σχέδιο που ετοίμαζε για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επομένως σήμερα θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα. Βρισκόμαστε σε ένα νέο κόσμο, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση είχαμε την οικονομική και τώρα την κρίση του χρέους».

Σε άλλο ερώτημα, ότι πολλά σχόλια έγιναν γύρω από τον τρόπο που Γερμανία και Γαλλία φέρθηκαν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, συμπεριφορά που ορισμένοι θεώρησαν ως υποτιμητική και προκλητική έναντι του λαού, ο Νικολά Σαρκοζί απάντησε: «Είμαστε σε δημοκρατία και ο πρώτος κανόνας στη δημοκρατία είναι να αποδεχόμαστε την κριτική. Και είναι φυσικό να υπάρχουν κριτικές και εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι όλα τα κάν
Keywords
Τυχαία Θέματα