Στην αφρόκρεμα οι ερυθρόλευκοι

15:52 13/11/2012 - Πηγή: 24wro

Ο Ολυμπιακός είναι ανάμεσα στις πιο παραγωγικές ευρωπαϊκές ομάδες...Πριν αρχίσει το πρωτάθλημα συζητιόταν έντονα. Οτι μοναδικός αντίπαλος του Ολυμπιακού φέτος θα είναι ο κακός του εαυτός. Και μέχρι στιγμής οι «ερυθρόλευκοι» το αποδεικνύουν και μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Εχοντας συμπληρώσει το 1/3 της Σούπερ Λιγκας η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ παραμένει αήττητη έχοντας εννιά νίκες και μία ισοπαλία. Και όχι μόνο
αυτό. Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει τα 26 γκολ με τα τέσσερα που πρόσθεσε και στο ΟΑΚΑ. Και πλέον η σύγκριση ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα. Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» με αυτές τους τις επιδόσεις μπορούν να συγκριθούν με ομάδες όμως η Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν και η Μάντσεστερ Σίτι!

Για την ακρίβεια στο κομμάτι της παραγωγικότητας στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός είναι στην έκτη θέση με 2,6 γκολ ανά παιχνίδι. Τον περνάνε μόνο η Αϊντχόφεν (3,5), η Μπαρτσελόνα (3,3), η Σαχτάρ (3), η Μπάγερν (2,9) και η Πόρτο (2,7). Ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» είναι και μέσα στις λίγες ομάδες που διατηρούν το αήττητο στο πρωτάθλημά τους και μιλάμε πάντα για τη σεζόν 2012-13. Ετσι είναι μέσα στις εφτά ομάδες που τρέχουν τα καλύτερα σερί. Η Σαχτάρ μετράει 15 ματς αήττητη, Κρίσταλ Πάλας, Καϊζερσλάουτερν και Μπραουνσβάιγκ 13 ματς χωρίς ήττα, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι και Χέρτα Βερολίνου έχουν 11 παιχνίδια χωρίς να χάσουν και ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 10!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία φέτος να σπάσουν πολλά ρεκόρ, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κατακτήσουν το 40ό πρωτάθλημα και να βάλουν το τέταρτο αστέρι στη φανέλα ως αήττητοι.

Γράφουμε ότι ήδη συμπληρώθηκε το 1/3 του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός αγνοεί την ήττα. Και για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ακολουθούν μερικά δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια όσον αφορά και την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Το Σάββατο οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν την Κέρκυρα και στη συνέχεια έχει τον ΠΑΟΚ (στην Τούμπα), τον Πλατανιά (εντός), τον Παναθηναϊκό (στο ΟΑΚΑ) και τον Πανιώνιο (στη Νέα Σμύρνη). Μέσα σε όλες αυτές τις επιδόσεις ο Ολυμπιακός έχει μείνει ζωντανός και στην Ευρώπη. Με κλειδωμένη την τρίτη θέση την επόμενη εβδομάδα θα πάει στη Γερμανία για να διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

sday.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα