Σταμάτησε η δραστηριότητα του ηφαιστείου Γκριμσβέτν

13:56 25/5/2011 - Πηγή: 24wro
Σταμάτησε η δραστηριότητα του ηφαιστείου Γκριμσβέτν και ο καπνός έχει σχεδόν εξαφανιστεί...αλλά τα προβλήματα στον εναέριο χώρο της Βόρειας Ευρώπης παραμένουν.
Το ηφαίστειο, η έκρηξη του οποίου άρχισε το Σάββατο, βγάζει μόνο ατμό και οι ανησυχίες για τα προβλήματα που δημιουργεί το νέφος τέφρας στην αεροπορική κυκλοφορία μειώνονται γρήγορα, δήλωσε σήμερα Βρετανός μετεωρολογικός γεωλόγος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ισλανδίας.


Ο εναέριος χώρος
της Δανίας, ένα μικρό τμήμα του οποίου είχε κλείσει χθες για την κυκλοφορία άνοιξε και πάλι σήμερα στις 03:00 (ώρα Ελλάδας) αφού εξαφανίσθηκε το νέφος ηφαιστειακής τέφρας.

Τα γερμανικά αεροδρόμια του Αμβούργου, της Βρέμης και του Βερολίνου θα επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία την Τετάρτη το απόγευμα ενώ παρέμειναν κλειστά από τις 5.00 τοπική ώρα το πρωί Τετάρτης. Το αεροδρόμιο της Βρέμης θα ανοίξει άμεσα ενώ το αεροδρόμιο του Αμβούργου θα ανοίξει στις 10.00 τοπική ώρα και του Βερολίνου στις 12.00 τοπική ώρα.

Παράλληλα η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας, Eurocontrol, αναφέρει ότι σήμερα η ηφαιστειακή τέφρα ενδέχεται να επηρεάσει κάποια μέρη της Δανίας, της νότιας Νορβηγίας και της νοτιοδυτικής Σουηδίας προκαλώντας μικρά προβλήματα στις πτήσεις.

Τουλάχιστον 500 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες στην Ευρώπη με αποτέλεσμα χιλιάδες επιβάτες να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης από το ηφαίστειο Γκρίμσβοτν που εξερράγη το Σάββατο στην Ισλανδία.

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη βόρεια Αγγλία. Ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι κατάσταση θα βελτιωθεί σήμερα, αν και εκφράζουν φόβους ότι το ηφαιστειακό νέφος θα επιστρέψει στον εναέριο χώρο της Βρετανίας την Παρασκευή.

newsbomb.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα