Σταμάτης Μαλέλης – Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

12:36 14/7/2011 - Πηγή: 24wro
O διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Star Channel...
έχει βαλθεί να ανεβάσει το θερμόμετρο σε επίπεδα καύσωνα, αφού οι προθέσεις του καίνε και τσουρουφλίζουν.
Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή του, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την πρόθεσή του για την ίδρυση ενός Κινήματος πολιτικού προβληματισμού, δημιουργώντας έναν ευρύτερο δημοκρατικό σοσιαλιστικό όμιλο. H διακήρυξη μάλιστα του νέου πολιτικού ομίλου, θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη.

Με δεδομένη την σύνοδο Αφροδίτης-Πλούτωνα και στον προοδευτικό
του χάρτη, όλα αυτά μοιάζουν με μια προσπάθεια να ξεφύγει από τους δαίμονες που τον κυνηγούν, μια απόπειρα ηρωικής εξόδου από το διαρκές πρέσινγκ του Πλούτωνα αλλά και του Κρόνου που έρχεται. Τετράγωνο με τον Ήλιο θα κάνει μέσα στους επόμενους μήνες ο κριτής των πάντων και αν μη τι άλλο τις όποιες νέες ευθύνες θα συνοδεύσει και ο πικρός απολογισμός για τα πεπραγμένα της επταετίας.
Από την άλλη, με ένα χάρτη που σε κάποια του σημεία θυμίζει έντονα τον ...Θεόδωρο Πάγκαλο, τα διαβήματα του Σταμάτη Μαλέλη ισορροπούν στην κόψη του grotesque.

Ο Karl Marx του Star Channel, με πολύχρονη θητεία στα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων στην πάλαι ποτέ ΑΣΟΕΕ, είναι ο διορατικός αυτουργός των από αλλού φερμένων τηλεοπτικών παραθύρων, ο οποίος κατείχε πάντα διευθυντική θέση, σε μεγάλα κανάλια.
Διατηρώντας την πιο αντιφατική εικόνα, δημιουργεί δίλλημα για το αν πρόκειται για έναν σύγχρονο μπολσεβίκο, ή για έναν πανέξυπνο alligator της showbiz.

Και ο χορός των αντιφάσεων καλά κρατεί. Το lifestyle ως ένα αντικαταθλιπτικό αντίδοτο, με τα Μυκονιάτικα ρεπορτάζ στην κεντρική σκηνή, απέναντι στο mind status, που τόσο ενδιαφέρει τον Σταμάτη Μαλέλη στους άλλους.
Τα αφιερώματα στις μπουτονιέρες του Χάρη Σιανίδη, συνδυασμένα με τις δηλώσεις θαυμασμού για τον Φώτη Κουβέλη, θυμίζει μια αυτεξούσια δόση διεγερτικών που αργότερα ψάχνει μανιωδώς για την καταστολή της.

Μιλώντας για όλους και για όλα, θεωρεί λάθος του Alpha να ανανεώσει το συμβόλαιό της «ωραίας Ελένης» αναφερόμενος και στα υπερβολικά χρήματα που παίρνει.
Προτείνει στον Αιμίλιο Λιάτσο να αναλάβει τη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού για να την αναβαθμίσει, ενώ παράλληλα δηλώνει παντού πόσο του έλειψε ο Νίκος Ευαγγελάτος από την τηλεόραση. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Μα φυσικά μια αλεπού, που παζαρεύει νιαουρίζοντας.
Από την άλλη δεν διστάζει να λέει ανοιχτά τη γνώμη του, κατακρίνοντας τα reality και τις διαγωνιστικές εκπομπές φιλανθρωπικού τύπου.

  Ο Σταμάτης Μαλέλης κάτω από την επιρροή του Ήλιου του στον Καρκίνο, πράττει με ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Η έκφραση των απόψεών του έχει σαν αφετηρία τη σύνοδο Ερμή – Ουρανού στο Λέοντα σε τετράγωνο με τον Δία στον Σκορπιό αλλά και την -κατά Ριζόπουλο- αρμόδια σε θέματα δημοσιογραφίας, πολιτικής και life style, την κυρά-Δήμητρα. Η δική του σχολή δημοσιογραφίας Control TV, είναι προϊόν αυτής της όψης, εκτονώνοντας μέσα από αυτήν ένα κομμάτι της εσωτερική
Keywords
Τυχαία Θέματα