Στα χέρια του ανακριτή νέα στοιχεία για Ακη

15:53 5/9/2012 - Πηγή: 24wro

Νέα στοιχεία στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, για δέκα νέες offshore εταιρείες...
μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκε ποσό ύψους 8,7 εκ. ευρώ, ενδέχεται να προκαλέσει καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία για τις νέες offshore εταιρείες προέκυψαν από τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε
στην Ελβετία ο εκπρόσωπος της «Drumilan» στην Ελλάδα Βλάσης Καμπούρογλου και μελετώνται από τον ειδικό ανακριτή Θ. Μαλλή.

Δεν αποκλείεται να αποτελέσουν στοιχεία των συμπληρωματικών κατηγορητηρίων που ετοιμάζει ο ανακριτής, ενώ δεν αποκλείεται να μεγαλώσουν τη λίστα των ήδη κατηγορουμένων με νέα πρόσωπα. Κατά τις ίδιες πηγές, το συγκεκριμένο ποσό φέρεται να προέκυψε από λογαριασμούς εννέα εταιρειών που κατέληξαν στην ιταλική εταιρεία με την επωνυμία S.D.G S.r.I, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των ακινήτων.

Ως εκπρόσωπος της εταιρείας αυτής, μάλιστα, εμφανιζόταν ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας από την Κατερίνη Γιώργος Σαχπατζίδης.

Οι ανακριτικές αρχές εκτιμούν ότι πίσω από τις εταιρείες αυτές βρίσκεται ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, καθώς έγγραφα και διάφορα άλλα σχετικά στοιχεία που μαρτυρούσαν την ύπαρξη των εταιρειών αυτών είχαν κατασχεθεί στο πολιτικό του γραφείο. Μάλιστα, στην εταιρεία S.D.G S.r.I διαπιστώθηκε ότι κατέληξαν και δύο εμβάσματα από συγγενικό πρόσωπο του Ακη Τσοχατζόπουλου, που δεν είναι κατηγορούμενο στην υπόθεση.

Τις επόμενες εβδομάδες θα κληθούν για συμπληρωματικές απολογίες κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ανάμεσά τους ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης.

ethnos.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα