Στα 600 εκατ. ετησίως το λαθρεμπόριο καυσίμων

08:30 26/1/2013 - Πηγή: 24wro
Στα 600 εκατ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται το λαθρεμπόριο καυσίμων, με το υπουργείο...
Οικονομικών να αναφέρει πως σε ό,τι αφορά στην εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, το πρόγραμμα προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση του συστήματος στα πρατήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έως 30 Μαρτίου 2013 και σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε
ευρεία σύσκεψη για το λαθρεμπόριο καυσίμων με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και των υφυπουργών Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά και Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεργίου.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα που αφορούν το λαθρεμπόριο στην αγορά των καυσίμων, το οποίο εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚ και του ΦΠΑ) και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής του, αν και το μεγαλύτερο μέρος της λαθρεμπορίας έχει αντιμετωπιστεί με την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Επίσης, πάρθηκαν αποφάσεις σχετικές με την επιτάχυνση υλοποίησης των μέτρων και δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές, ώστε η επιτάχυνση να γίνει πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, θα τοποθετηθούν GPS σε όλα τα καράβια-βυτία και θα υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι ελλιμενισμού ώστε να γίνεται έλεγχος.
skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα