Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για την συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά

19:36 24/8/2012 - Πηγή: 24wro

Με αρνητική κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνοδεύτηκε η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελάριου με τον Αντώνη Σαμαρά...
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πώς «ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα». Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να ξεσηκωθεί, ενώ η Χρυσή Αυγή έκανε λόγο για… ανεπαρκή Σαμαρά
και τοκογλύφο Μέρκελ.

«Τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ. Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών», αναφέρει στην επιστολή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«...Η Μέρκελ -σαν καλή τοκογλύφος- επανέλαβε πως μας έχουν δώσει πολλά λεφτά και θα πάρουν πίσω ακόμα περισσότερα… Ο κ. Σαμαράς δεν είπε λέξη για το παράνομο και επαχθές χρέος, τη ληστρική πολιτική της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται στιβαρή εθνική ηγεσία που θα διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια της Ελλάδος» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

«Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς - Μέρκελ, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του. Έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί, να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις,» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα