Σήμερα όλα τα απόρρητα έγγραφα για τα υποβρύχια στη Βουλή

12:06 23/5/2011 - Πηγή: 24wro
Την ώρα που θα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στη σημερινή, πράγματι κρίσιμη, συνεδρίαση...
Στο δεύτερο όροφο της βουλής συνεχίζει τις συνεδριάσεις της η προανακριτική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο με τα υποβρύχια.

Βασικός μάρτυρας στη σημερινή συνεδρίαση θα είναι για δεύτερη φορά ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνική Άμυνας κ. Γιάννης Σμπώκος ο οποίος θα καταθέσει γύρο στις 18:00.

Στη πρώτη του κατάθεση άφησε αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μειμαράκη καταλογίζοντας του
ευθύνες γιατί δεν ενεργοποίησε τις ρήτρες της σύμβασης προκειμένου το ελληνικό δημόσιο να διασφαλισθεί σε σχέση με τους κατασκευαστές του .

Ο κ. Σμπώκος είχε υπογραμμίσει ότι διαθέτει απόρρητα στοιχεία τα οποία μπορεί να καταθέσει στην επιτροπή εάν νωρίτερα ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μπόλαρης επικοινωνήσει με τον υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο ώστε να μπορέσει να τα καταθέσει. Ο κ. Μπόλαρης πήρε το «πράσινο φως» από τον Υπουργό Άμυνας και σήμερα θα δοθούν τα απόρρητα στοιχεία- έγγραφα για τα υποβρύχια.

Εμείς μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχουν απόρρητα τα οποία είναι τόσα σοβαρά.

Ο κ. Μπόλαρης έχει πάρει εντολή να προχωρήσει αυτή τη υπόθεση και να την διαλευκάνει όσο μπορεί περισσότερο. "Ανακάλυψε" λοιπόν και τον μάρτυρα κ. Μιχάλη Φιλιππίδη όπου η γερμανική δικαιοσύνη τον ανέφερε επανειλημμένως στη δικογραφία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ούτε ο ΣΔΟΕ ,ούτε κάποια άλλη αρχή μπορούσε να τον εντοπίσει. Τελικά ο μάρτυρας εντοπίσθηκε στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς και του εμπεδώθηκε η κλήση προκειμένου να καταθέσει στις 31 Μαΐου.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα