Σήμερα ο Άκης στον ανακριτή

10:53 30/9/2012 - Πηγή: 24wro
Άνοιξε ο κύκλος των συμπληρωματικών απολογιών για την υπόθεση της διακίνησης...
«μαύρου» πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως πρωταγωνιστή τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σήμερα Κυριακή συμπληρωματικές απολογίες θα δώσουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη
Γιώργος Σαχπατζίδης. Η Βίκυ Σταμάτη δεν θα προσέλθει στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλλε αίτημα στον κ Μαλλή να μην απολογηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελεπίδων για να αποφύγει τη δημοσιότητα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο ανακριτής να μεταβή στις φυλακές Κορυδαλλού για να λάβει τη συμπληρωματική απολογία της.

Το κατώφλι του ανακριτη Γαβριήλ Μαλλή, πέρασε λίγο πριν τις 9.00 το πρωί ο πρώην υπουργός κ Άκης Τσοχατζόπουλος για να δώσει τη συμπληρωματική του απολογία.

Τις συμπληρωματικές τους απολογίες ολοκλήρωσαν χτες Σάββατο, ο εξάδελφος του Άκη Τζοχατζόπουλους Νίκος Ζήγρας, η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης και η πρώην λογίστρια του πρώην υπουργού Ευφροσύνης Λαμπροπούλου.

Συγκεκριμένα το κατώφλι του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, πέρασε πρώτος ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος απολογήθηκε για περίπου δυο ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ρωτήθηκε από τον ανακριτή, για το ρόλο προσώπων που εμπλέκονται στις δυο υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη και αφορούν τα γερμανικά υποβρύχια και τα TOR -M1.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Ζήγρας ρωτήθηκε για το ρόλο του Γιάννη Σμπώκου στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή ο Νίκος Ζήγρας είχε υποστηρίξει ότι ο Γιάννης Σμπώκος μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο ήταν οι τελικοί αποδέχτες του μαύρου χρήματος. Μάλιστα για τον Γιάννη Σμπώκο είχε αναφέρει πως ήταν ένα από τα πρόσωπα που κουβαλούσε χρήμα με βαλίτσες.

Την πόρτα του ανακριτή αμέσως μετά, για συμπληρωματικές εξηγήσεις, πέρασε η κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλο κατέθεσε υπόμνημα στον ανακριτή και επιφυλάχτηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του στο μέλλον. Σήμερα, λόγω σωματικής και ψυχολογική κόπωσης, δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις του κυρίου Μαλλή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Αρετή Τσοχατζοπούλου, στο υπόμνημα της υποστηρίζει ότι τα δύο ακίνητα επί της οδού Κεφαλληνίας για τα οποία κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά αποκτηθήκαν από την ίδια με νόμιμο τρόπο. Επίσης στο υπόμνημά της, επικαλείται τις φορολογικές της δηλώσεις, απο τις οποίες υποστηρίζει ότι αποδεικνύεται ότι το κόστος αγοράς των δύο ακινήτων υπερκαλύφθηκε από τα νόμιμα εισοδήματά της.

Μετά το πέρας της απολογίας της, ο δικηγόρος της Μ. Δημητρακόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε πως επισκέφτηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή και του ζήτηση να μιλήσουν. Η δήλωση του έχει ως εξής: «Η κόρη και τα εγγόνια του Άκη Τσοχατζόπουλου αργοσβή
Keywords
Τυχαία Θέματα