Σεξ στη Θάλασσα: Μήπως να το ξανασκεφτείτε;

01:00 9/5/2011 - Πηγή: 24wro
Αν σας ζητήσουν να περιγράψετε με λίγες λέξεις την περίοδο του καλοκαιριού...
είναι σίγουρο ότι θα απαντήσετε με όρους...

όπως, ήλιος, θάλασσα, κέφι,χαλάρωση, ανεμελιά.Όχι αδικαιολόγητα, το θέρος αυξάνει τη θετική διάθεση αλλά και... τη λίμπιντο, με αποτέλεσμα η σεξουαλική επιθυμία να εκφράζεται τόσο έξω, όσο και μέσα στο νερό.

Όμως, πόσο ασφαλής είναι η ερωτική επαφή στο υγρό στοιχείο; Μήπως υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων;

Σίγουρα, οι συνθήκες απόλυτης χαλάρωσης που επικρατούν ιδίως κατά την περίοδο των διακοπών αφήνουν "ελεύθερο χώρο" για πολλά ερωτικά παιχνίδια. Η δροσιά της θάλασσας αποτελεί "καταφύγιο" για πολλούς επίδοξους εραστές, ωστόσο υπάρχουν μικροί κίνδυνοι που μπορούν να γίνουν μεγάλοι αν οι σεξουαλικοί σύντροφοι δεν ακολουθήσουν μερικούς στοιχειώδεις κανόνες προφύλαξης. Ας δούμε, όμως, το θέμα πιο αναλυτικά.


Μια πρώτη προσέγγιση

Το νερό από μόνο του δημιουργεί μια πανέμορφη αίσθηση σε οποιονδήποτε βρίσκεται μέσα σε αυτό. Αναλόγως των συνθηκών, το υγρό στοιχείο, είτε πρόκειται για πισίνα, για το μπάνιο ενός σπιτιού ή τη θάλασσα, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ευεξίας ή να αποτελέσει έως και μέσο ίασης από σωματικές παθήσεις.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η χρήση του νερού είτε ως υποβοηθητικού μέσου της σωματικής άσκησης, είτε ως τρόπου απαλλαγής από σωματικά άλγη, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων πασχόντων από νοσήματα ορθοπεδικής φύσεως.

Η σεξουαλική επαφή μέσα στο υγρό στοιχείο, όμως, αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή εμπειρία. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων επέρχεται ως αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερης αίσθησης ελευθερίας που προκύπτει όχι μόνο από την περίσσεια ελεύθερου χρόνου αλλά και από την άμεση οπτική επικοινωνία των εραστών μεταξύ τους.

Ωστόσο, η πολλές φορές έντονη ερωτική διάθεση μέσα στο νερό εξηγείται και από οργανικής απόψεως, καθώς έχει αποδειχθεί ότι όταν το ανθρώπινο σώμα βρίσκεται μέσα σε υγρό περιβάλλον σε ηρεμία οι καρδιακές σφύξεις είναι έως και 50% λιγότερες, ευνοώντας έτσι όχι μόνο τη χαλάρωση αλλά και την σεξουαλική διάθεση.

Μύθοι και αλήθειες

Η πιο διαδεδομένη απορία των οπαδών της "υγρής ερωτικής επαφής" σχετίζεται με την πιθανότητα εκδήλωσης κολεόσπασμου. Δεν πρόκειται παρά για τη σύσπαση των μυών που βρίσκονται στην είσοδο του κόλπου, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του πέους μέσα σε αυτόν. Με άλλα λόγια, οι σεξουαλικοί σύντροφοι παραμένουν "κολλημένοι" και απαιτείται ιατρική παρέμβαση προκειμένου να αποκολληθούν.

Το παραπάνω φαινόμενο, αν και προκαλεί έντονο φόβο στους επίδοξους καλοκαιρινούς εραστές, είναι μάλλον σπάνιο. Τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στο παρελθόν είναι ελάχιστα και, κατά γενική ομολογία, προκλήθηκαν είτε εξαιτίας παραγόντων που αύξαναν ούτως ή άλλως την πιθανότητα εκδήλωσής τους και στην ξηρά (στενότητα κόλπου, φυσική έλλειψη λίπανσης της περιοχής κ.λπ.), είτε λόγω πολύ ιδιαίτερω
Keywords
Τυχαία Θέματα