Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε το διαμάντι του Αρχιδούκα Ιωσήφ

19:19 14/11/2012 - Πηγή: 24wro

Σε δημοπρασία του Oίκου Christie’s, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της...
Τρίτης στη Γενεύη, πωλήθηκε αντί του ποσού ρεκόρ των 21.480.000 δολαρίων, ένα διαμάντι από τα θρυλικά ορυχεία Γκολκόντα της Ινδίας.

Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο και άχρωμο διαμάντι, βάρους 76,02 καρατίων ενώ το μέγεθός του είναι όσο περίπου μια φράουλα. Το διαμάντι ανήκε στον Αρχιδούκα Ιωσήφ της Αυστρίας (1872-1962).

Σύμφωνα με τον διευθυντής του διεθνούς τμήματος κοσμημάτων του οίκου Christie, Φρανσουά Κιουριέλ, «πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ για ένα διαμάντι Γκολκόντα και
τιμή ρεκόρ για ένα άχρωμο διαμάντι».

Το διαμάντι πωλήθηκε από το αμερικάνικο κοσμηματοπωλείο Black Starr & Frost, ενώ ο αγοραστής θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ωστόσο, οι «μάσκες έπεσαν» και το όνομά αυτού είναι Φρεντ Μουαουάντ, ο οποίος είναι διεθνής αντιπρόσωπος με έδρα στο Ντουμπάι, τη Μέση Ανατολή και τη Γενεύη.

Πολλά από τα θεωρούμενα ιστορικά διαμάντια έχουν εξορυχτεί στην περιοχή Γκολκόντα. Ανάμεσα σε αυτά το Hope Diamond (Το διαμάντι της ελπίδας), Koh-i-Noor Diamond, Darya-i-Nur (Ωκεανός φωτός), Orlov Diamond, και το Sanc Diamond. Η εξόρυξη από τα ορυχεία Γκολκόντα, σταμάτησε τον 18ο αιώνα.
star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα