Σε τι είναι καλύτερη η κάθε χώρα

23:43 3/7/2012 - Πηγή: 24wro
Μπορούν οι Νορβηγοί να συναγωνιστούν τους φημισμένους σεφ του Παρισιού...
Θα περίμενε κανείς οι «ασπρουλιάρηδες» Άγγλοι να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά της ομορφιάς; Γιατί οι Κινέζοι ποντάρουν στην μόρφωση και ποιος λαός υπερέχει σε… χτίστες; Η Telegraph επιχειρεί ένα ιδιότυπο chart εθνικοτήτων σε οκτώ σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, βασισμένο στις επιδόσεις κάθε κράτους στους πιο γνωστούς διεθνείς διαγωνισμούς. And the winner
is…

Μαγειρική: Οι Νορβηγοί… το ψήνουν
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η σκανδιναβική χώρα έχει σαρώσει κάθε βραβείο στις διεθνείς Ολυμπιάδες της Κουζίνας και στον θεσμό του Bocuse d’Or. Με 14 πόντους στο σύστημα μέτρησης του θεσμού, η Νορβηγία προηγείται στον παγκόσμιο χάρτη, ενώ ακολουθεί η Σουηδία με 14 και η Γαλλία με 11 πόντους. Οι Γάλλοι σεφ πάντως δικαιολογούν τον εαυτό τους, λέγοντας πως ποντάρουν στην διαχρονική ποιότητα των εστιατορίων τους –γι’ αυτό άλλωστε προηγούνται σε αστέρια Μισελέν. Αντίθετα, για τους Νορβηγούς σεφ, υποστηρίζουν πως απλώς προπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς στις συνταγές του διαγωνισμού, ποντάροντας σε αυτούς και όχι στους Νορβηγούς πελάτες. Ούτε στα αστέρια Μισελέν, πάντως, καταφέρνουν να πρωτεύσουν οι Γάλλοι, καθώς, παραδόξως, κρατούν τα ηνία οι Ιάπωνες με 32 εστιατόρια που έχουν από… τρία αστέρια.
Κομμωτική και αισθητική: Γάλλοι στην… τρίχα, Βρετανοί στην… τσίτα
Οι περισσότεροι celebrities εμπιστεύονται για το look των μαλλιών τους Γάλλους κομμωτές, κι αυτό δεν είναι τυχαίο: Η Γαλλία κατέχει την πρώτη θέση σε νίκες στον διεθνή διαγωνισμό Κομμωτικής WorldSkills, με βάση τις κατατάξεις της τα τελευταία εκατό χρόνια – έπονται η Νότια Κορέα και η Φινλανδία. «Η γαλλική εκπαίδευση στον τομέα είναι εξαιρετική. Μαθαίνεις την Ιστορία, την θεωρία, τον τρόπο να κάνεις τα μαλλιά να ανταποκρίνονται στο σχήμα του προσώπου και να σχεδιάζεις το τελικό αποτέλεσμα πριν αρχίσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Intercoiffure France.
Η μεγάλη έκπληξη, πάντως, έρχεται από την Γηραιά Αλβιόνα, η οποία πρωτεύει στον τομέα της αισθητικής και του καλλωπισμού. Συγκεκριμένα, η Βρετανία, στον ίδιο θεσμό, χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη στη φροντίδα του δέρματος και του σώματος, στο μασάζ και στο make-up. Η εξήγηση, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβεται στην δεκαετία του ’60, κατά την οποία η καρδιά της μόδας και των τεχνών χτυπούσε στο Λονδίνο και επομένως οι σπεσιαλίστες αισθητικοί της Βρετανίας δεν έχουν χάσει από τότε τη φόρα και τη φόρμα τους.
Ποσοστό αλφαβητισμού: Η μόρφωση… κάνει τον Κινέζο
Πρόσφατη έρευνα που διήρκεσε 15 χρόνια απεφάνθη: Οι επιδόσεις των κατοίκων της Σαγκάης σε μαθησιακό επίπεδο είναι αξεπέραστες. Το 25% των εφήβων κατοίκων της Σαγκάης ανήκουν στους άριστους μαθητές, που μπορούσαν να λύσουν με ευκολία περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα – την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος αριστείας 65 χωρών βρισκόταν στο 3%. Τα κινεζικά σχολεία φημίζονται για την πειθαρχία που επιβάλλουν και την αποτελεσματική μαθησιακή διαδικασία. Ωστόσο, τα δεδομένα αναφέ
Keywords
Τυχαία Θέματα