ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

22:36 15/11/2011 - Πηγή: 24wro
Τριάντα Ρουμάνοι ένστολοι και ένοπλοι... αστυνομικοί θα περιπολούν σύντομα στο Παρίσι για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας που προέρχεται από τους συμπατριώτες τους. "Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 8 ρουμάνοι αστυνομικοί στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού, όμως... είναι ειδικευμένοι στις έρευνες", υπενθύμισε ο Μισέλ Γκοντέν, επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, σε συνάντησή του με τους διευθυντές της ασφάλειας διαφόρων μεγάλων καταστημάτων της πρωτεύουσας.
"Προσεχώς θα έχουμε ενισχύσεις από 30 ρουμάνους αστυνομικούς που θα συμμετέχουν σε μικτές περιπόλους", διαβεβαίωσε. Οι ενισχύσεις
αυτές αναμένονται "στις 21 Νοεμβρίου ή στις 28 Νοεμβρίου", διευκρίνισε ο Μισέλ Γκοντέν.

"Οι αστυνομικοί αυτοί θα πραγματοποιούν περιπολίες κυρίως στα μέρη όπου βρίσκονται οι ρουμάνοι υπήκοοι. Ξέρουμε ποιοι είναι και ξέρουμε πού είναι", διαβεβαίωσε ο διευθυντής της ασφάλειας Κριστιάν Σονριέ.

"Δεν έχουμε απολύτως τίποτε εναντίον των Ρουμάνων, αλλά η εγκληματικότητα αυτή είναι πραγματική. Εξάλλου συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τις ρουμανικές αρχές", εξήγησε ο Μισέλ Γκοντέν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 9.800 Ρουμάνοι είχαν συλληφθεί από την αρχή του χρόνου ως το τέλος Οκτωβρίου, έναντι 7.465 για ολόκληρο το 2010.

Αστυνομική μελέτη στις αρχές Ιουλίου, στην οποία συμμετείχαν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες του Παρισιού, είχε αποκαλύψει μια αύξηση της "εγκληματικότητας που προέρχεται από τους Τουμάνους υπηκόους" κατά 72,4% στο πρώτο εξάμηνο του 2011, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010.

Η γαλλική κυβέρνηση υπογραμμίζει συχνά τις παράνομες πράξεις που διαπράττονται από Ρουμάνους στο Παρίσι. Ήταν ένα από τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν από τη Γαλλία όταν αποφάσισε το καλοκαίρι του 2010 να διαλύσει τους καταυλισμούς των Ρομά και να οργανώσει τον επαναπατρισμό των ανθρώπων που κατοικούσαν σ' αυτούς.


Keywords
Τυχαία Θέματα