Ρώσοι επενδυτές έρχονται στην Πάφο

17:43 18/11/2012 - Πηγή: 24wro
Έντονο ενδιαφέρον επέδειξαν 500 Ρώσοι επενδυτές- επιχειρηματίες...
εκ των οποίων αρκετοί ταξίδεψαν το τριήμερο από τη Ρωσία στην Πάφο για την αγορά ακίνητης περιουσίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η...ρωσική αγορά που έχει πλέον εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες αγορές για την Κύπρο, δίδει πολλές ελπίδες στον τόπο μας τόσο από τουριστικής απόψεως όσο και από πλευράς προοπτικών ανάπτυξης γης.

Οι επενδυτές παρέστησαν
μάλιστα σε Gala Dinner που διοργάνωσε, τουριστικό συγκρότημα στην Πέτρα του Ρωμιού στην παρουσία του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπροo Vyacheslav Shumsky.

Ο Λουκάς Κίτρου, Διευθυντής Ακινήτων, ανέφερε πως προσδοκία των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης είναι η προώθηση συμφωνιών με τη ρωσική αγορά. Η προσπάθεια μας, συνέχισε ο κ. Κίτρου, έρχεται σε μια περίοδο δύσκολη για την αγορά της Κύπρου και τέτοιου είδους προσπάθειες που συμβάλλουν στην προώθηση του τουρισμού και της οικονομίας του τόπου μας, πρέπει όπως είπε, να επαναλαμβάνονται.

Αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί από πλευράς κράτους για την επίσπευση και απλοποίηση της έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας. Παραδέχτηκε ωστόσο, πως το γεγονός ότι έχουν δοθεί ελαφρύνσεις στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας για την πρώτη κατοικία και την απαλλαγή πληρωμής μεταβιβαστικών σε καινούργιες κατοικίες, εξυπηρετεί πολύ. Ελπίζουμε ότι αυτό θα συνεχίσει και το 2013, πρόσθεσε.

Ο κ. Κίτρου είπε πως η ρωσική αγορά έχει προσφέρει σε διάφορους τομείς της οικονομίας του τόπου μας. Είναι είπε « μια αγορά η οποία παρόλη την κρίση φαίνεται ότι δεν έχει επηρεαστεί στο βαθμό που επηρεάστηκε η υπόλοιπη Ευρώπη» για αυτό κατέληξε θα πρέπει να την προσέξουμε ιδιαίτερα.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο στο πλαίσιο ομιλίας του ανέφερε πως η Ρωσία παραμένει σταθερή φίλη και σύμμαχος της Κύπρου. Ο κ. Shumsky είπε πως η ανάπτυξη επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου αποτελεί γεγονός. Ο Ρώσος πρέσβης καλωσόρισε τους συμπατριώτες τους και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία τους στην Πάφο.

Οι Ρώσοι επενδυτές που επισκέφτηκαν την Πάφο για το τριήμερο, επέδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά πολυτελών επαύλεων και ξεναγήθηκαν στις ομορφιές της Πάφου, της πόλης που συμπυκνώνει την ιστορική αίγλη, την ανάπτυξη , την φυσική ομορφιά την γραφικότητα και τον πολιτισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα