Ρωσικούς πυραύλους στη Μεσόγειο και στα σύνορα με τη Τουρκία,ανέπτυξε η Συρία!

11:16 17/12/2011 - Πηγή: 24wro


Ρωσικοί πύραυλοι Yakhont (SSN-26) κατά μήκος των ακτών της στη...
Μεσόγειο ,υποστηρίζουν ισραηλινά ΜΜΕ ότι ανέπτυξαν χθες οι ΕΔ της Συρίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία μετέφερε αεροπορικώς στη Συρία 3.000.000 μάσκες κατά χημικών και βιολογικών όπλων.
Η Συρία έχει παραλάβει από τη Ρωσία 72 Yakhont
και είναι μ΄αυτούς σε θέση να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 300 χιλιομέτρων. Είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν, μέχρι να πλησιάσουν το στόχο. Η υψηλή ταχύτητα - 2000 χλμ/ώρα - επιτρέπει στους Yakhont να χτυπήσουν πριν ο στόχος τους προλάβει να ενεργοποιήσει αμυντικά συστήματα.

Η Δαμασκός σύμφωνα με τους ισραηλινούς έχει αναπτύξει και πυραύλους Scuds στα σύνορα με την Τουρκία μεταξύ των οποίων υπάρχουν και πέντε συστοιχίες -από τις 21- με χημικές κεφαλές. Στην Άγκυρα συγκλήθηκε στρατιωτικό συμβούλιο και οι ένοπλες δυνάμεις της, είναι σε ετοιμότητα.

Οι εκτιμήσεις του Ισραήλ αναφέρουν ότι οι κινήσεις πολέμου της Συρίας δείχνουν ότι ανησυχεί για πιθανή εισβολή,στα πρότυπα όσων έγιναν στη Λιβύη.

Η Δαμασκός έχει στραμμένα τα μάτια της στη Τουρκία καθώς πιστεύει ότι η Άγκυρα έχει επιχειρησιακά σχέδια για να εισβάλει στην βόρεια Συρία και ουσιαστικά να χωρίσει τη χώρα στα δύο.
onalert.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα