Πύρινος εφιάλτης σε όλη τη χώρα!

10:15 27/8/2011 - Πηγή: 24wro
Τεράστια παρουσιάζεται η οικολογική καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι...
δεκάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα.

Ξημερώματα Σαββάτου και το πρώτο φως βρίσκει ακόμη αντιμέτωπους με πολλά πύρινα μέτωπα εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές, που προσπαθούν να περισώσουν ο,τι μπορούν.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη στον Έβρο, το Μεσολόγγι και την Αρκαδία.

Όλες οι φωτιές κατακαίνε δάσος ενώ οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και σήμερα δυσκολεύοντας πολύ το έργο της κατάσβεσης.

Από το πρωί
δίνουν μάχη με τις φλόγες οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα από αέρος. Οι επίγειες δυνάμεις περιλαμβάνουν 132 πυροσβέστες με 67 οχήματα, 80 άτομα σε πεζοπόρο τμήμα και 37 υδροφόρες της Τ.Α.

Έβρος
Η μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Έβρου μαίνεται εκτός ελέγχου για τρίτη ημέρα.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής η φωτιά απείλησε τα πρώτα σπίτια του οικισμού Κοίλα, που έχει εκκενωθεί, ενώ διαφορετικό μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Καβησού, απειλώντας στρατόπεδο της περιοχής και το άλσος της Αγίας Παρασκευής Φερρών.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, τα πύρινα μέτωπα εκτείνονται μεταξύ των περιοχών Κοίλα, Καβησός, Κιτρινόπετρα και Λευκίμη, ενώ συνεργεία και μηχανήματα προσπαθούν να διανοίξουν αντιπυρικές ζώνες για τον περιορισμό της επέκτασής της προς βορρά.

Στην εναέρια δύναμη των τριών Canadair και των τριών ελικοπτέρων προστέθηκαν από νωρίς το απόγευμα χθες και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα από τη Γαλλία. Τα αεροσκάφη επιχειρούν στο όριο των δυνατοτήτων τους, καθώς η ταχύτητα του ανέμου φτάνει τα 8 μποφόρ.

Φωτιά εκδηλώθηκε επίσης σε καλλιεργήσιμη έκταση κοντά στην Αλεξανδρούπολη, απειλώντας τις εγκαταστάσεις τηλεοπτικού σταθμού, η οποία και κατασβέστηκε.

Αρκαδία
Λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που προκαλεί άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη της ενότητας Βαλτετσίου του δήμου Τρίπολης, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου.

Η φωτιά έχει προκαλέσει προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή, ενώ η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος.

Σημειώνεται ότι την τελευταία ώρα έχει κοπάσει σημαντικά ο άνεμος, επιτρέποντας την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης από αέρος.

Ο δήμος Τρίπολης ενημερώνει τους πληγέντες της περιοχής ότι έχουν ειδοποιηθεί ξενοδοχεία στην πόλη και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν ανθρώπους που τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ ανοικτό είναι το δημαρχείο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 43, προκειμένου να παράσχει βοήθεια και να κατευθύνει τους πληγέντες σε ό, τι χρειαστούν.

Στην Άμφισσα τώρα η
Keywords
Τυχαία Θέματα