Π.ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς ένας κουλτουριάρης συγγραφέας και πολιτικός έφτασε να βρίζει σαν λιμενεργάτης

10:45 20/11/2012 - Πηγή: 24wro
Εχει κάτι από τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Μια μυρωδιά Μάη του '68. Αυθάδεια και άποψη...
δηλαδή. Είναι ταυτόχρονα ένας από τους πιο επιτυχημένους Ελληνες συγγραφείς. Εχει γράψει 17 βιβλία και δείχνει να διατηρεί πάντα μια ζωντανή σχέση με την πραγματικότητα. Δίπλα στα βιβλία ασχολιόταν και με άλλα πράγματα. Με σενάρια, με την τηλεόραση όπου έκανε το «Πνεύμα Αντιλογίας» το '99 – 2000, με τη σειρά «Μεγάλοι Ελληνες», το «1821».

Εγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν στη σειρά «1821» που πρόβαλε ο ΣΚΑΪ σκιαγράφησε το προφίλ του μεγάλου ήρωα της ελληνικής επανάστασης Θόδωρου Κολοκοτρώνη και άφησε να εννοηθεί ότι ήταν gay. Ιεράρχες, συντηρητικοί και μπλόγκερς τον έκαναν κομμάτια. Ο Τατσόπουλος, που δεν έχει τη γλώσσα στην τσέπη, απάντησε αρμοδίως.

Είναι όμως αλήθεια ότι στην Ελλάδα όπου οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών έχουν εξαφανιστεί από τον δημόσιο διάλογο και οι πολιτικοί μπούχτισαν τον κόσμο με την ξύλινη γλώσσα, ο Τατσόπουλος έχει το κουράγιο να εκτίθεται και να εκπέμπει μηνύματα. Αλλοπρόσαλλα και μισαλλόδοξα για πολλούς, αιρετικά για άλλους, χρήσιμα για ορισμένους. Μας εξασκεί και στα «γαλλικά»!

Μ@λ#κες και φασίστες

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξασκεί κατά προτίμηση τα «γαλλικά» του στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν έξω από το θέατρο Χυτήριο για την παράσταση Corpus Christi αποκάλεσε «ηλίθιο νταβατζή» τον Ηλία Παναγιώταρο.

Οι δύο βουλευτές βρίσκονταν σε πάνελ της εκπομπής στον ΣΚΑΪ προκειμένου να σχολιάσουν τα επεισόδια και ο Ηλίας Παναγιώταρος χαρακτήρισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «ομοφυλολάγνο» και «τσατσόπουλο» με τον Πέτρο Τατσόπουλο να απαντά στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής: «Αυτά στην συμμορία σου, τσατσόπουλο να πεις τον πατέρα σου ηλίθιε, ακούς νταβαντζή;»

Με τα ίδια περίπου λόγια έγινε και η κόντρα με τον Ηλία Κασιδιάρη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε ομιλία του κατά την διάρκεια των εγκαινίων του γραφείου του κόμματος στο Αγρίνιο μίλησε για «το παραμύθι του Πολυτεχνείου με τους δήθεν νεκρούς», κατηγορώντας μάλιστα το ΣΥΡΙΖΑ για παραχάραξη της ιστορίας.

Αναφερόμενος από το Αγρίνιο στον Πέτρο Τατσόπουλο, τον αποκάλεσε «Τσατσόπουλο» παραφράζοντας το όνομά του, ενώ χαρακτήρισε άθλιο υποκείμενο την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τατσόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook απάντησε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Eντάξει, Ηλία. Εγώ μπορώ να σου δείξω ταυτότητα, να δεις ότι δεν με λένε Τσατσόπουλο. Εσύ μπορείς να μου δείξεις ταυτότητα, να δω ότι δεν σε λένε Μαλ@@@;»

Σε παρόμοια γλώσσα σχολίασε πρόσφατα και τον διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιο Λιάτσο μετά το «κόψιμο» του πρωινού ενημερωτικού της ΝΕΤ με τους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη και έγραψε στο Facebook:

«Ρε Αιμίλιε Λιάτσε. Μη βασανίζεσαι, αγόρι μου. Πολιτικά σχόλια και π@@@@ες μπλε. Βάλε κάνα κ@λο, κάνα βυζί. Πειράματα θα κάνουμε τώρα;»

Μέσω του περιοδικού Lifo αποκάλεσε τον βουλευτή
Keywords
Τυχαία Θέματα