Ψάχνουν τρόπους για τη μείωση της ανεργίας

09:15 30/3/2011 - Πηγή: 24wro
Τα κοινωνικά θέματα και η αντιμετώπιση της ανεργίας οι «πονοκέφαλοι» της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένες προτάσεις ζήτησε από τους υπουργούς του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Διερευνητικό χαρακτήρα είχε η χθεσινή σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με αντικείμενο κοινωνικά θέματα. Σύμφωνα με
πληροφορίες στη σύσκεψη αυτή, συζητήθηκαν θέματα συναρμοδιοτήτων των υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης της ενεργούς απασχόλησης και των κοινωνικών επιδομάτων.

Συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Real.gr, κάθε υπουργός παρουσίασε τις δράσεις που αναμένεται να υλοποιήσει το προσεχές διάστημα. Για παράδειγμα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να επικεντρωθεί στην υλοποίηση προγραμμάτων για την μείωση του ποσοστού ανεργίας, τη βελτίωση της κοινωνικής πολιτικής, την αναδιοργάνωση των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Παράλληλα επί τάπητος τέθηκαν και δράσεις που αφορούν περισσότερα από ένα υπουργεία, όπως τα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας που αφορούν την κατάρτιση, επανακατάρτιση και τη δια βίου μάθηση και η σύνδεση τους με προγράμματα απασχόλησης -συναρμοδιότητα υπουργείων Παιδείας και Εργασίας-, καθώς και ο αναπτυξιακός χαρακτήρας που μπορεί να προσλάβουν οι πανεπιστημιακές κλινικές -συναρμοδιότητα υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη για την συγκέντρωση των στοιχείων και τον καθορισμό των συναρμοδιοτήτων των υπουργείων, ώστε να υπάρξουν στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα