Προβοκάτσια οι μολότοφ στο σπίτι αστυνομικών στην Κερατέα;

01:25 17/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σε προβοκάτσια αποδίδουν οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής την εµπρηστική επίθεση....
σε σπίτι αστυνοµικών στην περιοχή της Κερατέας. Οπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, η επίθεση στο σπίτι των 2 αστυνοµικών, που ζουν τα τελευταία 15 χρόνια στην Κερατέα, µαζί µε...




τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους, έγινε τη στιγµή που στην άλλη πλευρά της πόλης οι κάτοικοι της περιοχής βρισκόταν σε οδοµαχίες µε τις αστυνοµικές δυνάµεις.


Σύµφωνα µε αστυνοµικές
πηγές, προχθες το βράδυ οµάδα αγνώστων που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους περίπου 45 λεπτά µετά τα µεσάνυχτα σταµάτησαν έξω από το σπίτι των δύο αστυνοµικών, στη διασταύρωση της λεωφόρου ΝΑΤΟ µε την οδό Μιχαήλ ∆ελίση, σε πολύ µικρή απόσταση από το τµήµα Τροχαίας της περιοχής. Οι άγνωστοι έριξαν βόµβες µολότοφ µε στόχο το σπίτι µέσα στο οποίο βρίσκονταν την ώρα εκείνη το ζευγάρι των αστυνοµικών, ένας αστυνόµος Α’, οοποίος είναι διοικητής του Αστυνοµικού Τµήµατος Γλυκών Νερών και η σύζυγός του, η οποία είναι αρχιφύλακας και υπηρετεί στο Γραφείο ∆ιαβατηρίων Κερατέας. Στο σπίτι ήτανκαι τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας από 7 έως 16 ετών, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς τα δύο οχήµατα της οικογένειαςκαι ακόµη ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε φιλικό τους πρόσωπο.


Αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερµηνεύουν την επίθεση ως µήνυµα εκφοβισµού, γενικά προς την παρουσία της Αστυνοµίας στην περιοχή και εκφράζουν την ανησυχία και τον προβληµατισµότους. Από την πλευρά τους, κάτοικοι της Λαυρεωτικής µε ανοικτή επιστολή τους εκφράζουν το ερώτηµα «πώς γίνεται κάθε φορά που η Αστυνοµία εφορµά µε τις διµοιρίες των ΜΑΤ µέσα στην πόλη της Κερατέας, πάντα να υπάρχει κάποιο περιστατικό που να προκαλεί βάσιµες υποψίες για προβοκάτσια;».


Οπως καταγγέλλουν, πριν από τρεις µήνες όταν πραγµατοποιήθηκε η πρώτη µεγάλη αστυνοµική επιχείρηση στην πόλη, «άγνωστοι» µε βαριοπούλες έσπασαν τις κολώνες στο υπό ανέγερση ΚΑΠΗ που βρίσκεται µια ανάσα από το αστυνοµικό τµήµα. Λίγο αργότερα κάποιοι επίσης «άγνωστοι» προκάλεσαν σηµαντικές ζηµιές στο Κέντρο Υγείας της πόλης.


Επίθεση µε βόµβες µολότοφ όµως είχε γίνει και στο σπίτι του δηµάρχου Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή στη διάρκεια της δεύτερης µεγάλης αστυνοµικής επιχείρησης. Σύµφωνα µε αυτόπτες µάρτυρες, οι δράστες της επίθεσηςεπέβαιναν σεσκουρόχρωµο Citroen Xsara, όπως αυτά που χρησιµοποιεί η Ασφάλεια.


trelokouneli
Keywords
Τυχαία Θέματα