Πρόταση Τροχανά για την ανασυγκρότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ

20:02 20/1/2012 - Πηγή: 24wro

Πρόταση για τη θεσμική ανασυγκρότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ απέστειλε ο... πρώην μεγαλομέτοχος των κιτρινόμαυρων, Μιχάλης Τροχανάς.

Η πρόταση δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης.
Ο Μιχάλης Τροχανάς επανεμφανίζεται στα δρώμενα της ΑΕΚ καλώντας 20 πρόσωπα, που μπορεί να φτάσουν και τα 25, από την ιστορία της ομάδας να τη βοηθήσουν, ενώ δεν περιλαμβάνει οικονομικές υποχρεώσεις από μέρος τους.
Στην 20άδα περιλαμβάνονται,
εκτός από τον ίδιο, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, οι πρώην προέδροι Δημήτρης Μελισσανίδης, Λάκης Νικολάους και Ντέμης Νικολαΐδης, Οι Στέλιος Μανωλάς και Μίμης Παπαϊωάννου, αλλά και τωρινά στελέχη της ΠΑΕ.
Αναλυτικά η πρόταση:
«ΑΕΚ “ΘΕΜΕΛΙΟ 21”
Μια θεσμική επανάσταση στην ΑΕΚ
Α.- Η ΓΕΝΕΣΗ
1. Πατάρι, οδός Πατησίων αρ. 30
Μια από τις τελευταίες βραδιές του Μάη 1924
Οκτώ άνδρες παντός καιρού συσκέπτονται. Όλα τριγύρω τους, στην Αθήνα και την Ελλάδα ολόκληρη είναι πίκρα, πόνος και θλίψη. Αχός της πρόσφατης καταστροφής στη Μικρασία. Κι όμως, μέχρι να ξημερώσει, “μέσα από την αντάρα, το χαμό και τη συμφορά, βλέπεις να ξεπετάγεται το πρώτο θεμέλιο της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως”. (Από το βιβλίο AEK του Ενωσίτη δικηγόρου Σωτήρη Ι. Νόταρη, σελ.73, Εκδόσεις ΚΑΛΑΥΡΙΑ 2008. Το προλογίζει ο φανατικός και άκρως διακεκριμένος Ενωσίτης Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι «Η ΑΕΚ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά»).
Το πρώτο θεμέλιο της ΑΕΚ ήταν το ΘΕΜΕΛΙΟ των αρχών του αιώνα των Ιδρυτών. Το θεμέλιο του 20ου αιώνα. “ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ 20” δηλαδή. Οι οκτώ άνδρες οι οποίοι εμπνεύστηκαν την Ένωση και πήραν την ιστορική απόφαση είναι ο Αιμίλιος Ιωνάς, ο Μενέλαος Ιωνάς, ο Κώστας Δημόπουλος, ο Μενέλαος Καροτσιέρης, ο Τιμολέων Τάγαρης, ο Κώστας Σπανούδης, ο Μίλτος Ιερεμιάδης και ο Στέφανος Κεχαγιάς.
Συναγερμός στους Έλληνες Πρόσφυγες. Και μόλις λίγους μήνες μετά (Σεπτέμβριος 1924) το Πρωτοδικείο Αθηνών έθετε τη “βούλα” του στο ζωντανό μνημείο που μετέφεραν από την Πόλη οι Σεπτοί Ιδρυτές της ΑΕΚ.
2. Το “ΘΕΜΕΛΙΟ 20” της ΑΕΚ ήταν αιώνιο και ακατάβλητο. Πέρασαν 2 πόλεμοι από πάνω του, (ο β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και ο εμφύλιος στην Ελλάδα). Πέρασαν δίσεκτα χρόνια αλλά η ΙΔΕΑ ΑΕΚ θριάμβευσε. Πάνω σε εκείνο το ασύγκριτο και ιερό “ΘΕΜΕΛΙΟ 20” κατοικούν σήμερα 600.000 Ενωσίτικες Οικογένειες (Ε.Ο.).
Β.- Η ΕΞΕΛΙΞΗ
1. Όμως ο Κόσμος εξελίσσεται και τα πάντα βαίνουν προς την εμπορευματοποίηση. Μια μεγάλη ανατρεπτική αλλαγή πλήττει και το ελληνικό ποδόσφαιρο το 1979. Είναι έκτοτε -και θα είναι για πάντα- απόλυτα επαγγελματικό. Έτσι η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία μπήκε στην καθημερινή ζωή της ΑΕΚ. Η ΠΑΕ ΑΕΚ έγινε σημείο αναφοράς και προτεραιότητας για όλους τους Ενωσίτες.
2. Έκτοτε, σαφές είναι το θεμελιώδες στοίχημα των Ενωσιτών: να συμβιβάσουμε την Επιχείρηση ΑΕΚ με την ΙΔΕΑ ΑΕΚ. Δύσκολο, ιδιαίτερα δύσκολο στοίχημα, δεδομένου ότι “η ΙΔΕΑ ΑΕΚ δεν αποθνήσκει ενώ οι επιχειρήσεις αποθνήσκουν, αποθνήσκουν, αποθνήσκουν και στο τέλος ... πεθαίνουν κιόλας”.
Πολύ δύσκολο στοίχ
Keywords
Τυχαία Θέματα