Πρόστιμο-μαμούθ σε εισπρακτική εταιρία

00:00 12/7/2013 - Πηγή: 24wro


Η Expert Global Solutions, η μεγαλύτερη εταιρεία συλλογής χρεών στον κόσμο, συμφώνησε να...

καταβάλει ένα πρόστιμο ύψους 3,2 εκατ. δολαρίων και να σταματήσει να παρενοχλεί τους οφειλέτες με πρακτικές όπως επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις καθημερινά, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (FTC).

Το πρόστιμο που
επιβλήθηκε στην εταιρία είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί στην ιστορία σε βάρος τρίτου νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που αναλαμβάνει τη συλλογή χρεών, ανέφερε η επιτροπή.

Οι υπάλληλοι της επιχείρησης υποχρεώνονταν να συνεχίζουν τα τηλεφωνήματα ακόμη και σε περίπτωση που ενημερώνονταν ότι συνομιλούσαν με λάθος άνθρωπο, ότι ο υποτιθέμενος οφειλέτης δεν ήταν καν δανειολήπτης ή ότι ο οφειλέτης δεν ζούσε στην κατοικία ή στο χώρο εργασίας όπου καλούσαν, σύμφωνα με μια προσφυγή σε βάρος της η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας Τέξας των ΗΠΑ.

«Τηλεφωνούσαν αφού τους είχαν ζητήσει να σταματήσουν να το πράττουν· αφού είχαν υποσχεθεί ότι θα σταματήσουν να τηλεφωνούν· πολύ νωρίς το πρωί· αργά τη νύχτα· σε χώρους εργασίας – ενώ γνώριζαν ότι οι εργοδότες απαγόρευαν τέτοιες κλήσεις», ανέφερε η Κολίν Τρέσλερ, μια ειδικός σε θέματα προστασίας του καταναλωτή της FTC, σε ανάρτησή της στο Διαδίκτυο.

blog.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα