Προστατεύεται το τραπεζικό απόρρητο Γερμανών καταθετών στην Ελβετία

11:01 5/11/2011 - Πηγή: 24wro
Από 19% έως και 34% κυμαίνεται η επιβάρυνση των Γερμανών που έχουν χρήματα στην Ελβετία...
με αντάλλαγμα τη διατήρηση του τραπεζικού απορρήτου.

Γερμανία και Ελβετία κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας , όπως ενημερώνει έκθεση της UBS, διαμορφώνεται ένα εξαιρετικά αυστηρό, αλλά ταυτόχρονα «απαλλακτικό» καθεστώς για τους Γερμανούς καταθέτες. Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί πλέον τη βάση και για τις
άλλες διμερείς συμφωνίες της Ελβετίας, μεταξύ των οποίων και η υπό διαμόρφωση συμφωνία με την Ελλάδα για τον εντοπισμό και την πρόσθετη φορολόγηση των καταθέσεων των Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες.

Η συμφωνία Ελβετίας-Γερμανίας προβλέπει σημαντική φορολογική επιβάρυνση στο αρχικό κεφάλαιο των καταθέσεων και στις κεφαλαιακές αποδόσεις, αλλά και υψηλή προστασία από ποινικές διώξεις. Στόχος της συμφωνίας είναι η καλύτερη συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και των χρηματαγορών ή, με άλλα λόγια, η επιπλέον φορολόγηση των γερμανικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες.

Τυπικά θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2013, ενώ μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν προσαρμοστεί τα εθνικά θεσμικά πλαίσια και των δύο χωρών.

Με τη νέα γερμανο-ελβετική συμφωνία επιλύονται μόνιμα, και χωρίς να προσβάλλεται η ιδιωτική σφαίρα των πελατών των τραπεζών (δηλαδή να χαθεί το τραπεζικό απόρρητο), τα φορολογικά ζητήματα που αφορούν τους Γερμανούς κατοίκους (φυσικά πρόσωπα που διαμένουν νόμιμα στη Γερμανία κι έχουν γερμανική υπηκοότητα) οι οποίοι έχουν δικούς τους λογαριασμούς καταθέσεων σε ευρώ (προθεσμιακούς και όψεως) στις ελβετικές τράπεζες.

apospasma.gr


Keywords
Τυχαία Θέματα