Προσπάθησε να πουλήσει 4,3 κιλά χασίς!

08:06 26/7/2012 - Πηγή: 24wro
Δύο νεαροί αλλοδαποί ηλικίας 21 και 24 ετών είναι οι δράστες της επιχειρούμενης αγοραπωλησίας 4,3 κιλών χασίς...
στις 14 Ιουνίου σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης της Κοζάνης. Σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρεται ότι έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών αρχών και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση όλων των στοιχείων, εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των φερομένων ως δραστών. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους
Αλβανίας, 21 και 24 χρονών.Υπενθυμίζεται ότι οι δύο έμποροι ναρκωτικών επιχείρησαν να πουλήσουν ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 4 κιλών και 299 γραμμαρίων σε υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι όμως ήταν αστυνομικοί. Το ραντεβού είχε κλειστεί στο πάρκινγκ του Βερόπουλου, στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης.
Μόλις οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι έπεσαν σε παγίδα αστυνομικών, το έβαλαν στα πόδια κινούμενοι σε διαφορετικές κατευθύνσεις, αφού προηγουμένως πέταξαν στην άσφαλτο έναν ταξιδιωτικό σάκο, που περιείχε τέσσερα δέματα χασίς. Αμέσως σήμανε συναγερμός και άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό, μπροστά στα μάτια πλήθους περαστικών, που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε.
Η επιχείρηση είχε στηθεί στις 14 Ιουνίου κατά τις 10.30 το πρωί, από το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας. Παρά τη μεγάλη αστυνομική δύναμη που συμμετείχε στην επιχείρηση, οι δύο αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών κατάφεραν να διαφύγουν και να χαθούν μέσα στα στενά, αν και ήταν μέρα μεσημέρι και στην περιοχή κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος, μεταξύ αυτών πολλοί πελάτες του σούπερ μάρκετ. Εκτιμάται ότι οι δύο αλλοδαποί δράστες, οι οποίοι αρχικά διέφυγαν πεζοί, στη συνέχεια πρέπει να επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο συνεργού που τους περίμενε και εξαφανίστηκαν.
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι έμποροι ναρκωτικών ήταν πολύ «έμπειροι στη δουλειά τους» και κατάφεραν να παραπλανήσουν και να διασπείρουν τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες προκειμένου να κανονιστεί το ακριβές σημείο της συνάντησης για την αγοραπωλησία. Οι δράστες άλλαζαν συνεχώς τον τόπο του ραντεβού, στέλνοντας έτσι τους αστυνομικούς σε διάφορα σημεία. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα της επέμβασης, οι δυνάμεις των αστυνομικών ήταν διασπαρμένες και οι έμποροι κατάφεραν να διαφύγουν.
Μετά την εξιχνίαση η δικογραφία στάλθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η αναζήτηση των δύο γνωστών πλέον αλλοδαπών δραστών συνεχίζεται. Για τον εντοπισμό τους συνεργάζονται οι ελληνικές με τις αλβανικές αστυνομικές αρχές.

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα