Πραγματοποιήθηκε σύλληψη γνωστού Έλληνα Hacker (;)

08:01 25/12/2011 - Πηγή: 24wro
Πριν μερικές μέρες, σύμφωνα με στοιχεία...
που κοινοποίησε άγνωστος στο SecNews πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιχείρηση σύλληψης γνωστού Έλληνα Hacker από την Ελληνική αστυνομία.
Σύμφωνα με την πληροφορία, που το SecNews μεταφέρει με κάθε επιφύλαξη, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προέβη στην σύλληψη Έλληνα ημεδαπού μετά από πολύμηνη έρευνα για καταγγελία αναφορικά με επίθεση σε Facebook
προφίλ χρήστη.

Η πληροφορία που μεταδίδουμε, δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποιο επίσημο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ ακόμα, γιαυτό και οφείλουμε να είμαστε φειδωλοί μέχρι να υπάρξει σχετική ανακοίνωση για την υπόθεση της σύλληψης του Έλληνα hacker.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Έλληνας hacker προσήχθη έπειτα από επώνυμη καταγγελία για παρείσφρηση σε λογαριασμό χρήστη του Facebook. Εν συνεχεία και σύμφωνα με την ΜΗ επιβεβαιωμένη πληροφορία, συνδέθηκε η δραστηριότητα του Έλληνα hacker με πλήθος επιθέσεων σε ιστοσελίδες εντός Ελλάδος αλλά και στο εξωτερικό. Επιπλέον σύμφωνα με την πληροφορία δεύτερος Έλληνας hacker συνελήφθη για λόγους που δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί αν σχετίζονται με την ίδια υπόθεση.

Σε ηλεκτρονική επικοινωνία με τον Έλληνα Hacker, ψευδώνυμο του οποίου αναφέρεται στην ανώνυμη πληροφορία, μας επιβεβαίωσε τα ανωτέρω ως γεγονός. Σε δήλωση του αναφέρει ότι «πρόκειται για άδικη επίθεση εναντίον μου από κάποιον που ισχυριζόταν ότι ήταν φίλος μου. Δεν απέκτησα τους κωδικούς του παράνομα ΠΟΤΕ. Η μέθοδος που χρησιμοποίησα ήταν κοινωνική μηχανική (Social engineering),καθιστώντας την πράξη οχι παράνομη γιατί τους κωδικούς μου τους παρέδωσε ο ίδιος ο χρήστης εν γνώσει του και δεν τους υπέκλεψα όπως αναφέρει. Μπορώ να αποδείξω τεχνικά αυτά που αναφέρω. Η αστυνομία έκανε την δουλεία της όπως έπρεπε μετά την επώνυμη καταγγελία, αλλα θα αποδειχτεί σύντομα η αθωότητά μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του SecNews, ο Έλληνας hacker είναι ηλικίας μικρότερης των 18 ετών (!), με πλούσια δραστηριότητα στον χώρο της ασφάλειας και του hacking. Θεωρείται διάνοια από όσους τον γνωρίζουν προσωπικά, guru στο είδος του, ενώ τυγχάνει του σεβασμού της πλειονότητας των Ελλήνων hackers. Το SecNews επικοινώνησε με άτομα του περιβάλλοντος του Έλληνα hacker οι οποιοι μας ενημέρωσαν οτι τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, αλλά και των κατηγοριών που του αποδίδονται.
Keywords
Τυχαία Θέματα