Πόσο κοστίζει το προσκύνημα στη Μέκκα;

00:33 28/10/2012 - Πηγή: 24wro
Για τους μουσουλμάνους αυτή είναι η εποχή του Χατζ, του ετήσιου προσκυνήματος στη Μέκκα...
Ο ιερός τόπος, που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, δέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια πιστούς, καθώς το Χατζ αποτελεί έναν από τους πέντε πυλώνες του Ισλάμ: σύμφωνα με το Κοράνι κάθε μουσουλμάνος θα πρέπει να το πραγματοποιήσει μια τουλάχιστον φορά στη ζωή του.

Πώς μεταφράζεται το Χατζ, σε απλά οικονομικά; Τα έσοδα που σχετίζονται με το ιερό προσκύνημα έφτασαν πέρσι τα 10 δις. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα
το Εμπορικό Επιμελητήριο της Μέκκας. Εστιατόρια, ξενοδοχεία, καταστήματα και ταξιδιωτικά γραφεία στην κυριολεξία θησαυρίζουν. Ενδεικτικό είναι ότι μια διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία που βρισκονται κοντά στο τζαμί κοστίζει 700 δολάρια, ενώ αν θέλει κάποιος να επενδύσει στην αγορά ακινήτων πρέπει να πληρώσει 22.000 δολάρια το τετραγωνικό εξαιτίας της πολύ αυξημένης ζήτησης. Λόγω της σχεδόν απλησίαστης τιμής της γης τεράστιοι ουρανοξύστες που φιλοξενούν πανάκριβα ξενοδοχεία έχουν γεμίσει την περιοχή. Ενώ τα καταστήματα με τα σουβενίρ πωλούν τα εμπορεύματα τους, που συνήθως είναι φτιαγμένα στην Κίνα, τρεις φορές πιο ακριβά από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα