Πώς οι γυναικείες παρέες διαφέρουν απ’τις αντρικές

18:05 3/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ο Paul Feig σκηνοθέτησε την καλύτερη κωμωδία της χρονιάς…
τις “Φιλενάδες”, που απλά τυχαίνει να αφορά μια παρέα γυναικών λίγο πριν το γάμο μίας ej ayt;vn. Ως ένας άντρας στο τιμόνι μιας κωμωδίας με γυναίκες ηρωίδες, ήταν ο κατάλληλος να μας μιλήσει για το πώς διαφέρουν οι παρέες και οι πλάκες, ανάλογα με το χρωμόσωμα που κουβαλάνε τα μέλη τους.






Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Kristen Wiig, ένας από τους αστειότερους ανθρώπους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Hollywood,
στο μιας γυναίκας σε κρίσιμη στιγμή στη ζωή της, της οποίας παντρεύεται η κολλητή. Μαζί με τις υπόλοιπες παρανύμφους μπλέκει σε μια σειρά από ξεκαρδιστικές μικρο-περιπέτειες, που φτάνουν από επεισοδιακές μεθυσμένες πτήσεις μέχρι χαλασμένα φαγητά που καταλήγουν με τον πλέον αηδιαστικό τρόπο πάνω σε πεντακάθαρα (και πανάκριβα) νυφικά.


Την ταινία, που χαρακτηρίστηκε “γυναικείο ‘Hangover’,” σκηνοθέτησε ο βετεράνος της κωμωδίας Paul Feig, ο οποίος έχει γυρίσει μερικά από τα καλύτερα επεισόδια σειρών όπως “The Office”, “Arrested Development”, “Weeds”, και φυσικά έχει δημιουργήσει το αριστούργημα “Freaks and Geeks” μαζί με τον Judd Apatow, ο οποίος εδώ κρατάει ρόλο παραγωγού.


Ως άντρας εν μέσω ενός γυναικείου καστ, σε μια ταινία με γυναίκες ηρωίδες, γραμμένη από γυναίκα σεναριογράφο, ο Feig ήταν ο ιδανικός άνθρωπος να μας δώσει μερικά ψήγματα σοφίας. Σχετικά με τις διαφορετικές παρέες των γυναικών, τις δικές τους πλάκες - αλλά και το πώς είναι να προσπαθείς να γράψεις καλή κωμωδία στη βιομηχανία του Hollywood.






Paul Feig, 49 χρονών, σκηνοθέτης, παραγωγός, κωμικός
(“Φιλενάδες”, “Freaks and Geeks”, “The Office”, “Mad Men”)


Ο κόσμος λέει, “Ω, η κάμερα σε λατρεύει.” Θα έλεγα πως η κάμερα βρίσκει το νόημα στο πρόσωπο του καθενός. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι όμορφοι στο φιλμ και τους συναντάς στην πραγματικότητα και λες, “Αμάν!” Δεν μοιάζουν το ίδιο. Είναι απλά η μαγεία μεταξύ του φακού και του σώματος.


Αν απλά εμφανιστείς σε μια σκηνή και ο κόσμος πει, “Μου αρέσει αυτός ο άνθρωπος, θέλω να είμαι φίλος του,” τότε το έχεις.


Η Melissa McCarthy ήρθε φορώντας ένα εντελώς ανδρόγυνο σύνολο οπότε στην αρχή αναρωτιέσαι, “Χμ, είναι γκέι; Όχι, μιλάει για άντρες,” και αυτό από μόνο του είναι αστείο. Είναι τόσο πεινασμένη για άντρες και αυτό είναι ξεκαρδιστικό γιατί είναι περισσότερο σαν άντρας και η ίδια – έχει μια ευαισθησία της λογικής, “ΟΚ, γάμα το, χώνομαι. Ξέρω τι θέλω, οπότε έλα εδώ.” Είναι πολύ φρέσκο, δεν βλέπεις συχνά κάτι τέτοιο.


Οι άντρες δεν μιλάμε με ιδιαίτερη λεπτότητα.


Θα ήμουν πολύ στεναχωρημένος αν δεν πήγαινε καλά η ταινία για την κωμωδία γενικότερα και για τις γυναίκες ειδικότερα. Θα ήταν πολύ εύκολο για το Hollywood να πει, “Είδατε; Δεν λειτουργεί έτσι. Δεν έχει σημασία αν είναι καλό το σενάριο, θες μεγάλα αστέρια. Πρέπει να έχεις ακραίο χιούμορ.
Keywords
Τυχαία Θέματα