Πώς να στρώσετε το εορταστικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!

00:01 18/12/2011 - Πηγή: 24wro
Λίγες μόνο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, τη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου... για θρησκευτικούς λόγους και όχι μόνο. Μέρες συνάθροισης της ευρύτερης οικογένειας, τραπεζώματα σε φιλικά σπίτια με πολύωρες "στάσεις" στα τραπέζια, έξοδοι και ρεβεγιόν! Ξέρουμε όμως ποιός είναι ο "καθώς πρέπει" τρόπος στρωσίματος ενός επίσημου τραπεζιού; Διαβάστε παρακάτω τον τρόπο σερβιρίσματος που ισχύει για κάθε είδους επίσημη εκδήλωση-γεύμα και εντυπωσιάστε με τις γνώσεις σας!

Ακολουθήστε τη διαδικασία βήμα προς
βήμα και δείτε στις φωτογραφίες πως "αδειάζει" σιγά σιγά το τραπέζι σας καθώς αλλάζετε τα πιάτα!

Η σειρά τοποθέτησης των πιρουνιών στα αριστερά και των μαχαιριών στα δεξιά αναλογούν στον αριθμό των πιάτων που περιλαμβάνει το μενού. Ξεκινάμε πάντα από αυτά που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά. Είναι πολύ κομψό η πετσέτα να τοποθετείται μέσα στο πιάτο. Στην περίπτωση που θα σερβίρετε σούπα η πετσέτα μπαίνει αριστερά από το πιάτο. Οι χαρτοπετσέτες... απλώς δεν υπάρχουν.

Τα τραπεζομάντηλα χρειάζεται να είναι αψεγάδιαστα, συνήθως άσπρα λινά αλλά λόγω της εορταστικής ατμόσφαιρας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έντονο χρώμα, όπως το κόκκινο, στη γιορταστική ατμόσφαιρα.
Το κουτάλι και το πιρούνι στα οριζόντια είναι για το γλυκό.
Σε ότι αφορά στα ποτήρια τοποθετούνται 3 (νερού, κρασιού) στη δεξιά μεριά των πιάτων με πρώτο το ποτήρι νερού. Στην περίπτωση που θέλετε να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας με κεριά φροντίστε να μην έχουν άρωμα γιατί θα αναμιγνύεται με τις μυρωδιές των φαγητών και δεν είναι ότι καλύτερο.
Keywords
Αναζητήσεις
που μπαινει η χαρτοπετσετα
Τυχαία Θέματα