Πώς να προστατευτείς από τον καύσωνα που έρχεται!

13:51 28/7/2013 - Πηγή: 24wro
Ακόμα και στη δουλειά σου μπορείς να αντιμετωπίσεις τον καύσωνα που μας έρχεται...
Σου φαίνεται απίστευτο; Κι, όμως, το star.gr σου παρουσιάζει πώς να δροσιστείς τώρα που ο υδράργυρος ετοιμάζεται να «πιάσει» τους 39 βαθμούς!

Aπό Δευτέρα θα αρχίσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες την Τρίτη θα «χτυπήσουν κόκκινο». Οι περιοχές που θα... βράσουν περισσότερο θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις που δεν βρίσκονται κοντά στη
θάλασσα.

Τι μπορείς να κάνεις:

- Μην κάθεσαι στον ήλιο και προτίμησε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο, πρέπει να φοράς καπέλο.

- Βάλε λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ρούχα.

- Απέφυγε την σωματική κούραση.

- Κατανάλωση δροσερού νερού και φυσικών χυμών. Απόφυγε τα σακχαρούχα και ανθρακούχα αναψυκτικά, καθώς και το αλκοόλ.

- Προτίμησε μικρά, συχνά και ελαφριά γεύματα, χωρίς πολλά λίπη και αλάτι.

- Κάνε όσα περισσότερα δροσερά ντους μπορείς (αν, φυσικά, δεν μπορείς να «αράξεις» σε κάποια παραλία).

- Περιόρισε όσο γίνεται τις μετακινήσεις σου σε περιοχές του κέντρου της πόλης, όπου παρατηρείται υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία.

- Τις θερμές ώρες της ημέρας, είτε είσαι στο σπίτι, είτε στη δουλειά, προτίμησε να κλείσεις τα παράθυρα και να χρησιμοποιήσεις (αν υπάρχουν) air condition ή ανεμιστήρα.

- Εάν παίρνεις διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄αναστολείς κ.λπ. φάρμακα πρέπει να είσαι σε επαφή με τον γιατρό σου. Το ίδιο ισχύει και για όσους αντιμετωπίζουν νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, τους διαβητικούς, τους νεφροπαθείς και τους πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.

star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα