Πώς η χώρα δέθηκε στο Μνημόνιο...

19:18 22/10/2012 - Πηγή: 24wro
Από τον Οκτώβριο του 2010, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών ανακάλυψε αίφνης ότι το έλλειμμα έχει εκτοξευθεί στο 12,5% του ΑΕΠ...
το οποίο αργότερα αναθεωρήθηκε προς τα πάνω προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, μέχρι τον Μάιο του 2010, που η Ελλάδα δέθηκε στο Μνημόνιο, υπήρξαν πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν τη χώρα ακόμη πιο βαθιά στην κρίση.

Τα αποτελέσματα αυτής
της πολιτικής - σοκ είναι σήμερα ορατά στις χαίνουσες πληγές της ελληνικής οικονομίας. Στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά, στους ανέργους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν πραγματικό εφιάλτη, στους εργαζόμενους και τους

μικρομεσαίους, που φοβούνται πλέον σοβαρά για την επόμενη ημέρα σε μια χώρα που ευτελίζεται, λοιδορείται και εξαθλιώνεται. Η κοινωνία "βράζει" από την οργή και την απόγνωση, ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε τριτοκοσμική χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει από τον Σεπτέμβριο στη Βουλή πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου ο λαός να μάθει όλη την αλήθεια για τις ευθύνες που οδηγούν τη χώρα στην εξαθλίωση. Η “Αυγή” ανοίγει σήμερα τον "Φάκελο Μνημόνιο", αλλά και το νέο Μνημόνιο - fast track που ξεκινά με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

20/10/2009 O μόλις δεκατριών ημερών υπουργός Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει στο Ecofin ότι η Ελλάδα μαστορεύει τα ελλείμματα. Το έλλειμμα για το 2009 θα κυμανθεί στο 12,5% του ΑΕΠ αντί για 6% που το υπολόγιζε η προηγούμενη κυβέρνηση. “The game is over, we need serious statistics”, αναφωνεί ο Όλι Ρεν.

22/10/2009 Πριν περάσουν δύο ημέρες, αρχίζει το μαρτύριο των υποβαθμίσεων. Πρώτη η Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα από «Α» σε «Α-».

26/1/2010 Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, εγκαινιάζεται από την ελληνική κυβέρνηση η τακτική του «πειθαρχικού κρατούμενου». Όπου βλέπει κάμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, υπόσχεται απολύσεις συμβασιούχων, ξήλωμα του ασφαλιστικού συστήματος και άλλες "γενναίες" μεταρρυθμίσεις.

15/02/2012 Σε συνέντευξη λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών του Eurogroup, ο κ. Παπακωνσταντίνου κάνει την απίστευτη δήλωση περί Τιτανικού.

3/3/2010 Προκειμένου να αντιμετωπίσει το κόστος δανεισμού, που η ίδια έχει εκτινάξει με τις δηλώσεις της, η κυβέρνηση ανακοινώνει περιοριστικά μέτρα ύψους 4,8 δις ευρώ.

Απρίλιος 2010 Η Τράπεζα της Ελλάδας διευκολύνει την κερδοσκοπία επί των ελληνικών ομολόγων, επιμηκύνοντας αδικαιολόγητα τον χρόνο διακανονισμού στις αγοραπωλησίες.

Το διάγγελμα από το Καστελόριζο

23/4/2010 Με διάγγελμα από το Καστελόριζο και με μήνυμα στο Twitter, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης που συγκροτούν από κοινού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

29/04/2010 Μετά από αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις, η Standard and Poorʼs τοποθετεί την χώρα μας στην κατηγορία «σκουπίδια».

6/5/2010 Το Μνημόνιο συζητείται
Keywords
Τυχαία Θέματα