Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το φίλο σας που έχει πρόβλημα στύσης;

23:54 26/4/2012 - Πηγή: 24wro
Κατ' αρχάς με υπομονή και όχι με επιμονή! ...

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πρόβλημα υγείας που επηρεάζει τόσο τους άντρες που το αντιμετωπίζουν όσο και τις συντρόφους τους. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται. Αφορά την αδυναμία ενός άντρα να επιτύχει μια στύση αρκετά σκληρή και με τέτοια διάρκεια ώστε να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής. Υπολογίζεται μάλιστα πως περισσότεροι από τους μισούς άντρες (περίπου το 52%) ηλικίας 40 ώς 70 ετών εμφανίζουν προβλήματα στύσης.

Όλοι οι άντρες κάποια στιγμή της ζωής τους βιώνουν την εμπειρία της αδυναμίας στύσης, ιδιαίτερα όταν είναι κουρασμένοι ή υπό την επήρεια άγχους ή αλκοόλ. Η στυτική δυσλειτουργία σπάνια είναι μόνιμη σε νεαρούς άντρες, εμφανίζεται όμως συχνότερα μετά την ηλικία των 40. Κι αυτό γιατί τότε συμβαίνει μια σειρά από οργανικές μεταβολές, που επέρχονται με την πάροδο του χρόνου, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση, οι καρδιοπάθειες, η αυξημένη χοληστερίνη και η κατάθλιψη. Επίσης πολλάφάρμακα έχουν ως παρενέργεια την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας.

Το ίδιο συμβαίνει και με την χρήση ναρκωτικών ουσιών ή την κατάχρηση αλκοόλ σε νεότερους άντρες. Ενδέχεται τη στιγμή της ουσιακής κορύφωσης ο χρήστης να αισθάνεται παντοδύναμος και να έχει σεξουαλική διέγερση. Όταν η χρήση χρονίζει όμως, με τον καιρό κέντρα του εγκεφάλου όπως αυτό της σεξουαλικής λειτουργίας αδρανούν. Πολλοί περιστασιακοί κυρίως χρήστες, θεωρούν πως νηφάλιοι δεν απολαμβάνουν πια το σεξ. Σε καταθλιπτικές προσωπικότητες, το πολύ αλκοόλ ή η χρήση ουσιών δημιουργεί ανάγκη σε συνδυασμό με αποστροφή για το σεξ.

Η στυτική δυσλειτουργία στους άντρες είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να σχετίζεται με βιολογικούς αλλά και ψυχολογικούς παράγοντες. Το πρώτο που πρέπει να αποκλειστεί είναι η περίπτωση ο σύντροφός σας να αντιμετωπίζει κάποιο οργανικό πρόβλημα (έχει στύση την οποία χάνει ακριβώς πριν τη διείσδυση; μπορεί να διατηρήσει τη στύση του κατά τον αυνανισμό; Εάν ναι, το οργανικό θέμα δεν μας αφορά- τουλάχιστον στις πρώτες φάσεις). Σε περίπτωση που αποκλειστεί το ενδεχόμενο οργανικού προβλήματος, η διερεύνηση θα στραφεί σε θέματα άγχους επίδοσης, καθώς πολλοί άντρες έχουν έντονο άγχος στη πρώτη τους συνεύρεση με μία νέα κοπέλα και το άγχος αυτό αυξάνεται όταν πιστεύουν ότι η παρτενέρ τους είναι πιο έμπειρη από αυτούς και θα τους συγκρίνει με τους προηγούμενους εραστές της. Προς θεού μη σας πιάσει υστερία και αντιδράσετε άσχημα μπροστά του! Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω δεδομένα...

Ποιοι άνδρες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν ψυχογενή στυτική δυσλειτουργία;

Σε μία μελέτη οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν σε τι διαφέρουν οι άνδρες με πρόβλημα ψυχογενούς στυτικής δυσλειτουργίας από εκείνους με φυσιολογική σεξουαλική λειτουργία. Διαπιστώθηκε (Nobre, 2006) πως οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν ισχυρές κάποιες πεποιθήσεις που αύξαναν την πιθανότητα εμφάνισης του προβλήματος. Οι ιδέες τους τους γέμιζαν με σκέψεις
Keywords
Τυχαία Θέματα